Σπασμένα αγγεία επισκευάζονται με ραφή από χρυσό νήμα χρησιμοποιώντας αρχαία ιαπωνική τεχνική.

7 Μαΐου, 2016 10:50 ΜΜ
More videos

Προσπαθώντας να διορθώσουμε ένα σπασμένο αγγείο είναι κάτι  δύσκολο και συχνά δεν έχει αποτέλεσμα. Ενώ μια χούφτα από ταλαντούχους ανθρώπους μπορούν να επισκευάσει ένα αγγείο χωρίς κανένα πρόβλημα, οι περισσότεροι από εμάς καταλήγουμε να δημιουργούμε ένα χάος που στο τέλος μπορεί και να το πετάξουμε.

Όποιο και να είναι το επίπεδο των δεξιοτήτων σας στο να διορθώνετε αγγεία, είναι λίγες οι  πιθανότητες να είστε κοντά στο επίπεδο της Charlotte Bailey. Η καλλιτέχνης που έχει έδρα το Brighton μετατρέπει σπασμένα αγγεία σε έργα τέχνης και δεν χρειάζεται κόλλα για να το κάνει.

Τα ράβει χρησιμοποιώντας  μια παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική επιδιόρθωσης γνωστή ως Kintsugi. Η αρχική μέθοδος χρησιμοποιεί χρυσό, ασήμι ή πλατίνα για να κολλήσει τα σπασμένα κομμάτια μαζί, αλλά η Charlotte τυλίγει κάθε κομμάτι με ύφασμα πρώτα πριν την ραφή τους με τα αντίστοιχα κομμάτια τους με χρυσό μεταλλικό νήμα.

Το βάζο δεν θα είναι πλέον λειτουργικό, αλλά αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα σας νοιάζει όταν ρίξετε  μια ματιά στα παρακάτω καταπληκτικά αποτελέσματα.

Πληροφορίες: Charlotte Bailey