Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΣπαράζει καρδιές η κατάκοιτη μάνα που έχασε το παιδί της σε τροχαίο...

Σπαράζει καρδιές η κατάκοιτη μάνα που έχασε το παιδί της σε τροχαίο – Ζητά σπίτι για να επισκέπτεται το νεκροταφείο

Σπαράζει καρδιές η κατάκοιτη μάνα που έχασε το παιδί της σε τροχαίο – Ζητά σπίτι για να επισκέπτεται το νεκροταφείο

Η κυρία Ροδούλα πριν τρεις μήνες περίπου, το καλοκαίρι του 2021, ένιωσε το πιο “βαρύ” χτύπημα της μοίρας. Έχασε το μονάκριβο παλικάρι της σε τροχαίο δυστύχημα.

Μέσα στα προβλήματα της, έχει να αντιμετωπίσει και τα κινητικά προβλήματα της, καθώς έχει μείνει “καρφωμένη” σε ένα σπίτι, σε ένα αμαξίδιο και δεν μπορεί ούτε το καντήλι του Αργύρη του γιού της να πάει να ανάψει στο Νεκροταφείο της Πάρου.

Και αυτό διότι το σπίτι της βρίσκεται σε ένα δύσβατο σημείο και λόγω της ιδιαιτερότητας της, στην οποία βρίσκεται, είναι δύσκολο να μετακινηθεί.

Το Cyclades24, πήγε και βρήκε την κυρία Ροδούλα κατόπιν ραντεβού στο σπίτι της. Και ήταν ακριβώς όπως μας τα είχε περιγράψει και ακόμα πιο… δύσκολα.

snapshot60

Μία διαδρομή σε δύσκολο χωματόδρομο αρκετά ψηλότερα από την περιοχή Καμάρες της Πάρου, στο Καλάμι.  Όση  ώρα οδηγούσαμε προς τον προορισμό μας, για την οικία της κ. Ροδούλας, σιωπηλά μονολογούσαμε…είναι δυνατόν; Μία γυναίκα σαν την κ. Ροδούλα με έντονα κινητικά προβλήματα να μένει σε ένα τόσο δύσκολα προσβάσιμο μέρος;

Φτάνοντας μετά από αρκετή ώρα στον προορισμό μας συναντήσαμε μία χαροκαμένη μάνα η οποία μας κοιτούσε με μία ελπίδα να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημά της.

Με πίκρα και με δάκρυα στα μάτια μας υποδέχτηκε, δίπλα από την φωτογραφία του Αργύρη του γιου της, περιτριγυρισμένη από εικόνες, φωτογραφίες και ένα καντηλάκι το οποίο καίει μέρα νύχτα.

snapshot62

Στο κρεβάτι της, δίπλα στο μαξιλάρι της διπλωμένη μία ανδρική μπλούζα. Την ρωτήσαμε “είναι του Αργύρη;” . “Ναι του παιδιού μου, και κάθε μέρα βάζω την κολόνια του πάνω να τον νιώθω δίπλα μου”.

snapshot64

Με δυσκολία βγαίνουν τα λόγια από το στόμα της. Με έναν κόμπο στο λαιμό, παρακαλάει…

snapshot63

Τι ζητάει: Ένα ισόγειο, προς ενοικίαση, στην περιοχή της Παροικιάς. Να μπορεί να  βγει έξω από το σπίτι, να πάει στο κοιμητήριο, να… “μιλήσει” με το παλικάρι της που έχασε πρόσφατα. Να μπορέσει να βγει από την φυλακή της , να σταματήσει να σκέφτεται μόνη της σε 4 τοίχους… να δει λίγο ήλιο… λίγο θάλασσα.

Να τονίσουμε ότι η κ. Ροδούλα είναι αυτοεξυπηρετούμενη με μία γυναίκα να τη βοηθάει όποτε χρειαστεί. Είναι τυπικότατη στις υποχρεώσεις της , ενοίκιο, ρεύμα…

Δεν ζητάει ελεημοσύνη! Να ενοικιάσει ένα σπίτι ζητάει σε ένα σημείο όπου θα μπορέσει να ζήσει ξανά.

snapshot61

Είμαστε σίγουροι ότι με την ευαισθησία του κόσμου, μέρες Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθεί η ευχή της… σίγουρα κάποιος θα σε ακούσει κυρία Ροδούλα!

Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και κουράγιο κύρια Ροδούλα, να έχεις πίστη και θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα σου.

Πηγή : cyclades24.grΤα πιο σημαντικά