Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο στον 15χρονο Τάσο: «Έχασαν το μοναχοπαίδι τους»

29 Αυγούστου, 2022 7:48 ΜΜ
More videos

Σπαραγμός και οδύνη επικράτησε στην κηδεία του 15χρονου Τάσου, που πνίγηκε στη θάλασσα, όταν πήγε για μπάνιο στην παραλία των Νέων Φλογητών στη Χαλκιδική.

Ο θάνατός του έχει βυθίσει ένα ολόκληρο χωριό, το Λιποχώρι Σκύδρας στο πένθος, με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους να του λένε το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Τριών Αγίων.

“Ακόμη δεν μπορούμε να συνέλθουμε, ένα και μοναδικό το είχαν”, λένε στην κάμερα της εκπομπής “Live News” του Mega. “Ήρθε το ταξί και το πήρε, πήγαν όλα τα παιδιά μαζί, τώρα εκεί τι έγινε, κανείς δεν ξέρει”.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Ο 15χρονος βούτηξε στη θάλασσα και λίγο αργότερα ανασύρθηκε στη στεριά νεκρός, με τους φίλους και τους διασώστες να κάνουν τα αδύνατα δυνατά, χωρίς όμως να μπορέσουν να τον επαναφέρουν.

Οι γονείς του παιδιού, συντετριμμένοι, περιμένουν τώρα απαντήσεις από τις ιστολογικές εξετάσεις που ίσως ρίξουν φως στα τυχόν αίτια που προκάλεσαν τον πνιγμό.

Αβάσταχτος ο πόνος για τον πατέρα του 15χρονου. Πληροφορήθηκε πρώτα απ’ όλους ότι το παιδί του δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή και έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του: “Κατέρρευσε, ήρθε ασθενοφόρο και η γιαγιά τα ίδια, τραγωδία”.

Ο ξάδερφος και οι φίλοι που ήταν μαζί με τον 15χρονο στη θάλασσα βρίσκονται σε σοκ, προσπαθώντας ακόμη να εξηγήσουν πώς ο Τάσος πνίγηκε ενώ ήταν δίπλα τους.Σύμφωνα με οικογενειακό φίλο, ο 15χρονος δεν ήξερε να κολυμπάει, ενώ στο σημείο που τα παιδιά κολυμπούσαν, η θάλασσα βαθαίνει απότομα και υπάρχει η εικασία ότι το παιδί μπορεί να πάτησε σε λακκούβα και να μην πρόλαβε να βγει στην επιφάνεια.