Σπαραγμός για την 3χρονη Κατερίνα – «Το παιδί μπήκε στο νοσοκομείο με 37 πυρετό κι έφτασε να έχει 42» λέει η γιαγιά της

4 Μαΐου, 2022 8:51 ΜΜ
More videos

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης τελέστηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία για την 3χρονη Κατερίνα που “έσβησε” αιφνίδια το περασμένο Σάββατο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί τι ήταν αυτό που την οδήγησε στο θάνατο.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 3ΧΡΟΝΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ

Ξέσπασε η γιαγιά του τρίχρονου κοριτσιού που πέθανε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ζητώντας να μάθει την αιτία, η οποία επέφερε το μοιραίο για την εγγονή της.

Η μικρή Κατερίνα μπήκε στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και κατέληξε με ανακοπή καρδιάς. «Τίποτα δεν είχε. Μια απλή ίωση ήτανε και από την ίωση ήρθε ο θάνατος» τόνισε, μιλώντας στο Mega.

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ – ΤΙ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟI

Τη Μεγάλη Τρίτη, οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και ήπιο πυρετό.

«Εξετάστηκε από ορθοπεδικούς, δεν βρήκαν κάτι και μετά εισήχθη στην παιδιατρική για διερεύνηση», λέει η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνική σύμβουλος οικογένειας. Ο ορθοπεδικός δε διαπίστωσε οστική βλάβη με το πρήξιμο και τον πυρετό πάντως να μην υποχωρούν ενώ παρουσιάστηκε και εξάνθημα.

«Το πήγανε το παιδί, του βάλανε μια πεταλούδα στο χέρι και λένε αύριο θα του κάνουμε αξονική, την Μεγάλη Τετάρτη, πέρασε η Μεγάλη Τετάρτη πουθενά η αξονική. Πέρασε η Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και ήρθε η άλλη Παρασκευή να κάνουμε την αξονική», λέει η γιαγιά της.

Έντεκα μέρες πέρασαν και σύμφωνα με την οικογένεια η αξονική έγινε μόλις την περασμένη Παρασκευή, η οποία έδειξε υγρό στον πνεύμονα.

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΜΙΑ ΠΕΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια».

Το παιδί διασωληνώνεται και μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου κατέληξε μέσα σε 2,5 ώρες. «Το παιδί πήγε με 37 πυρετό στο νοσοκομείο και βρέθηκε να έχει 42 την Παρασκευή. Έλεγε ο πατέρας στη γιατρό “να πάρω το παιδί να υπογράψω για να το πάω σε ένα άλλο νοσοκομείο. Στην Αθήνα στο Παίδων”. Του απαντούσε “όχι, πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο”».

ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι ιστοπαθολογικές της μικρής θα είναι το κλειδί για να αποφανθούν οι ιατροδικαστές από τι πέθανε η τρίχρονη.

«Θα γίνουν ιστοπαθολογικές για να επαληθευθεί ή να αποκλειστεί κι αυτό το σενάριο της αγγειίτιδας, κάτι που μπορεί να υπάρχει λόγω κορωνοϊού αλλά πρέπει να αποδειχθεί και να αποκλειστεί από τέτοιες εξετάσεις», λέει ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Οι γιατροί του «Παπαγεωργίου» προσπάθησαν να δουν αν πρόκειται για σπάνια φλεγμονή των αρτηριών ή της νόσου Καβασάκι, και αν αυτή συνδέεται με τον κορωνοϊό που είχε περάσει το κορίτσι ένα μήνα πριν.

«Το παιδάκι είχε περάσει κορωνοϊό από 10 Μαρτίου. Είχε τελειώσει η υπόθεση με τον κορωνοϊό» πρόσθεσε η γιαγιά της.