Σπαραγμός για τα νεκρά παιδιά στη Συρία – Εικόνες γροθιά δείχνουν την βαρβαρότητα του πολέμου

22 Μαρτίου, 2018 1:37 ΜΜ
More videos

Σπαραγμός για τα νεκρά παιδιά στη Συρία – Εικόνες γροθιά στο στομάχι δείχνουν την βαρβαρότητα του πολέμου 

Σε μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Συρίας, τουλάχιστον 44 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από επίθεση με ρουκέτες σε μια πολυσύχναστη αγορά στη Δαμασκό.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μόνο αίμα που χύθηκε σήμερα στη χώρα. Οι σκηνές στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία είναι ακόμα πιο σπαρακτικές.

Τα παιδιά, ηλικίας μεταξύ 7 και 10 ετών, εγκατέλειψαν το σχολείο τους στο χωριό Kfar Batkeeh όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί.

Η Raghda Ghanoum, ακτιβιστής κοντά στο Kfar Batkeeh, είπε πως τα παιδιά και κάποιοι ενήλικες βρήκαν καταφύγιο σε μια σπηλιά, όμως τελικά όλοι τους κατέληξαν νεκροί.

«Η επιδρομή έπληξε παιδιά που είχαν βγει από ένα δημοτικό σχολείο. Δεν ήταν πάνω από 11 χρονών», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που έχει την έδρα της στη Βρετανία, η οποία δεν ήταν σε θέση να πει αν επρόκειτο για επιδρομή της συριακής ή της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Συνολικά σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι ενώ 16 από τα θύματα ήταν παιδιά.

Οι φωτογραφίες που δείχνουν τις οικογένειες και τους συγγενείς να στοιβάζουν τις σορούς των παιδιών σε φορτηγά για να τις μεταφέρουν στο σημείο της ταφής αποτυπώνουν για άλλη μια φορά τη βαρβαρότητα του πολέμου στην περιοχή.

Δείτε τις ανατριχιαστικές εικόνες:

[dailymail][lifo]