Σπάνιο βίντεο μέσα από το πιλοτήριο Καναντέρ που «βουτά» στις φλόγες στην Εύβοια.

7 Αυγούστου, 2016 12:34 ΠΜ
More videos

Την περασμένη εβδομάδα, οι “ηρωικοί πιλότοι” όπως τους αποκαλεί δικαίως ο κόσμος, πέταξαν πάνω από το πύρινο μέτωπο της Λίμνης Ευβοίας που άφησε πίσω του στάχτες και προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφή. Πάνω από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους κάηκαν σε μια περιοχή που είχε καταστραφεί πάλι στα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η περιοχή τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ επιχείρησαν 60 οχήματα, 27 υδροφόρα, χωματουργικά μηχανήματα, πάνω από 300 πυροσβέστες και δεκάδες εθελοντές καθώς και 18 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό).

canadair-1-700x476

“Στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν, από την πρώτη στιγμή, συνολικά 18 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό), καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση Δασών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, Δασαρχείο Λίμνης και πολλοί εθελοντές” ανέφερε η Πυροσβεστική σε ανακοίνωση της.

canadair-2-579x400

Λίγες ώρες μετά την οριοθέτηση και κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, Χρήστος Βενετσάνος, δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ένα βίντεο μέσα από το πιλοτήριο του αεροσκάφους του, το οποίο οδηγεί πάνω από τις φλόγες κατά τη διάρκεια της αγωνιώδους κατάσβεσης.

canadair-600x374

Ο τίτλος που έχει δώσει στο βίντεο του είναι ενδεικτικός. “Πολεμώντας 4 ημέρες το Θηρίο”. Όσα κι αν γραφτούν, ό,τι κι αν ειπωθεί για αυτούς τους ανθρώπους, τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει με λέξεις τις εικόνες που καταγράφονται παρακάτω.

Το βίντεο είναι διάρκειας 10 λεπτών και δείχνει πώς το αεροσκάφος τύπου CL-415 (διάδοχος του ομώνυμου CL-215) γεμίζει νερό από τη θάλασσα και στη συνέχεια πετάει πάνω από τις φλόγες μπαίνοντας κυριολεκτικά μέσα στους πυκνούς καπνούς. Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες στο τέλος των πλάνων όπου φαίνονται τα καμμένα στρέμματα γης.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: news247

Ακολουθήστε μας στο facebook: