Σπάνιο βίντεο: Η μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη της Γεωργίας Βασιλειάδου

19 Φεβρουαρίου, 2022 12:11 ΜΜ
More videos

Η Γεωργία Βασιλειάδου ανήκει στη χρυσή εποχή του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές ηθοποιούς, που συνέδεσε το όνομά τους με τις ταινίες που ακόμη και σήμερα αποτελούν σημείο αναφοράς.

Η ηθοποιός που είχε τον άτυπο όσο και άχαρο τίτλο της “άσχημης” του σινεμά, έδωσε τη μοναδική τηλεοπτική της συνέντευξη στον Δημήτρη Λυμπερόπουλο το 1978 για την εκπομπή “Ελεύθερος ρεπόρτερ”, της οποίας αποσπάσματα κυκλοφορούν στα social media.

Στο σπάνιο οπτικό υλικό, η Γεωργία Βασιλειάδου μιλάει για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε στο θέατρο και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε. “Φυτοζωούσα” είπε χαρακτηριστικά. “Για λίγο διάστημα έπαιρνα 250 δραχμές τον μήνα” θυμόταν.

Μάλιστα περιέγραψε ένα περιστατικό στη Ρουμανία, όταν ήταν σε περιοδεία με θεατρικό μπουλούκι, που προσπαθούσε να φύγει κρυφά από ξενοδοχείο για να γυρίσει στην Ελλάδα, καθώς δεν είχε λεφτά να πληρώσει.

Η Γεωργία Βασιλειάδου μίλησε και για τις παλιές “βεντέτες” του θεάτρου, που δεν δέχονταν να μπαίνει στη μαρκίζα κανένα άλλο όνομα εκτός από το δικό τους: “Μαρίκα Κοτοπούλη έλεγε, Αιμίλιος Βεάκης. Τίποτα άλλο” είπε.

Δείτε το σπάνιο υλικό με την αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου: