Σπάνιο ουράνιο τόξο κάνει την εμφάνισή του στη Ν. Καρολίνα και εντυπωσιάζει τους κατοίκους!

21 Αυγούστου, 2015 7:06 ΜΜ
More videos

Οι κάτοικοι της νήσου Palms, της Νότια Καρολίνα, έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν κάτι στον ουρανό. Το λεγόμενο «fire rainbow» είναι ένα περιστρεφόμενο πολύχρωμο σύννεφο που εμφανίστηκε στον ουρανό και διήρκησε περίπου μια ώρα. Ο τεχνικός όρος για αυτό είναι «circumhorizontal arcs» και  συναντάται σε υψηλού επιπέδου θυσανόμορφα νέφη τα οποία αποτελούνται από μικροσκοπικούς κρυστάλλους πάγου.

«Για να εμφανιστούν αυτά τα χρώματα πρέπει οι ακτίνες του ήλιου να πέσουν πάνω στους κρυστάλλους από μια συγκεκριμένη γωνία ώστε να εμφανιστεί αυτό το αποτέλεσμα του χρωματικού φάσματος.» εξηγεί ο μετεωρολόγος Justin Lock και προσθέτει: «Ο ήλιος πρέπει να είναι σε υψόμετρο τουλάχιστον 58 μοιρών πάνω από τον ορίζοντα, αλλά και πάλι αυτό έχει να κάνει με την γωνία στην οποία βρίσκετε.»

Οι κάτοικοι της Νότιας Καρολίνα έμειναν έκπληκτοι με αυτό που είδαν.

fire-rainbow-phenomena-sky-rare-south-carolina-25

Ονομάζεται «fire rainbow» ή αλλιώς  «circumhorizontal arcs.»

fire-rainbow-phenomena-sky-rare-south-carolina-21

«Συναντάται σε υψηλού επιπέδου θυσανόμορφα νέφη τα οποία αποτελούνται από μικροσκοπικούς κρυστάλλους πάγου.»

fire-rainbow-phenomena-sky-rare-south-carolina-23

«Για να εμφανιστούν αυτά τα χρώματα πρέπει οι ακτίνες του ήλιου να πέσουν πάνω στους κρυστάλλους από μια συγκεκριμένη γωνία ώστε να εμφανιστεί αυτό το αποτέλεσμα του χρωματικού φάσματος.»

fire-rainbow-phenomena-sky-rare-south-carolina-15

«Ο ήλιος πρέπει να είναι σε υψόμετρο τουλάχιστον 58 μοιρών πάνω από τον ορίζοντα, αλλά και πάλι αυτό έχει να κάνει με την γωνία στην οποία βρίσκετε.» εξηγεί ο μετεωρολόγος Justin Lock.

fire-rainbow-phenomena-sky-rare-south-carolina-22

Δεν είναι πολύ όμορφο ;

fire-rainbow-phenomena-sky-rare-south-carolina-18

Ακολουθήστε μας στο facebook: