Σπάνιο είδος ευκαλύπτου που ο κορμός του μοιάζει με ουράνιο τόξο

5 Φεβρουαρίου, 2017 6:25 ΜΜ
More videos

Βαθιά μέσα στα πλούσια δάση των Φιλιππίνων, υπάρχουν μερικά δέντρα τόσο όμορφα, που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν υπάρχουν μαγικά πλάσματα. Το συγκεκριμένο δέντρο ονομάζεται ευκάλυπτος-ουράνιο τόξο και ο φλοιός του δημιουργεί όμορφα παιχνίδια με τα χρώματα.

Όταν το δέντρο ρίχνει για πρώτη φορά τον φλοιό του, αποκαλύπτεται ένα φωτεινό πράσινο από κάτω. Ο μετασχηματισμός συμβαίνει όλη την ώρα, καθώς ρίχνει τον φλοιό του πολλές φορές το χρόνο. Καθώς περνάει ο καιρός, το φωτεινό πράσινο μετατρέπεται σε απαλό μπλε, φωτεινό πορτοκαλί και σκούρο μοβ.

Απλά ρίξτε μια ματιά σε αυτό το πανέμορφο δέντρο!

Dmt-Nexus

Τα φωτεινά χρώματα δημιουργήθηκαν εξ ολοκλήρου από την φύση.

Flickr/Matt Straite

Δείτε την ποικιλία των χρωμάτων στον κορμό του δέντρου.

Flickr/Roberto Verzo

Ρίξτε μια πιο προσεχτική ματιά στα χρώματά του.

Flickr/Jeffrey Cooper

Η επιστημονική ονομασία του δέντρου είναι Eucalyptus Deglupta και προέρχεται από το Μιντανάο στις Φιλιππίνες. Αν και είναι το μόνο ιθαγενές δέντρο ευκαλύπτου στο βόρειο ημισφαίριο, πλέον καλλιεργείται στη Χαβάη, την Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Φλόριντα. Στο νότιο ημισφαίριο, υπάρχει στην Νέα Γουινέα, το Σεράμ και το Σουλαγουέσι.

Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 76 μέτρα και η διάμετρός του τα 2 μέτρα.

Όσο όμορφα και αν είναι αυτά τα δέντρα, μπορεί να μπείτε σε μπελάδες αν θέλετε να έχετε ένα τέτοιο στην αυλή σας.

Flickr/Andym5855

Σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα, αν κάποιος θέλει να καλλιεργήσει ένα τέτοιο δέντρο μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο παρακάτω: