Σπάνιες εικόνες από άγνωστη φυλή του Αμαζονίου κατέγραψε ο φακός του National Geographic.

24 Δεκεμβρίου, 2016 4:29 ΠΜ
More videos

Αεροφωτογραφίες μια απομονωμένης φυλής βαθιά μέσα στο δάσος της Αμαζονίας στα σύνορα με το Περού αποκαλύπτουν πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που έχουν διατηρήσει τον… Νεολιθικό τρόπο ζωής.

nationalgeographic

Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης, ελήφθησαν από ένα ελικόπτερο την περασμένη εβδομάδα από τον Βραζιλιάνο φωτογράφο Ricardo Stuckert και καταγράφουν για πρώτη φορά λεπτομέρειες από μια ζωντανή κοινότητα αυτοχθόνων σε πλήρη απομόνωση, στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου.


nationalgeographic

«Ένιωσα σαν να ήμουν ένας ζωγράφος του περασμένο αιώνα», δήλωσε ο Stuckert, περιγράφοντας την αντίδρασή του όταν κατέγραψε για πρώτη φορά τη φυλή και δηλώνει πως είναι πολύ ισχυρό συναίσθημα να βλέπει κανείς πως στον 21ο αιώνα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τον πολιτισμό, που ζουν όπως οι πρόγονοί τους πριν 20.000 χρόνια.

nationalgeographic

Οι εικόνες που μόλις δημοσίευσε το National Geographic αποκαλύπτουν πολύ ενδιαφέρουςσες λεπτομέρειες για τους ανθρώπους αυτούς, όπως το περίτεχνο boy painting και τα παράξενα κουρέματα. «Κάποιοι δείχνουν πολύ πανκ» λέει ο José Carlos Meirelles, που έχει μελετήσει τις φυλές του Αμαζονίου για περισσότερα από 40 χρόνια.

nationalgeographic

Ο Meirelles εντυπωσιάστηκε τόσο από την ακμάζουσα υγεία που φαίνεται να έχει ο πληθυσμός των 300 περίπου ιθαγενών αλλά και η βροχή από βέλη που εκτόξευσαν κατά του ελικοπτέρου. Το μήνυμα; «Αφήστε μας ήσυχους. Μην ενοχλείτε».

nationalgeographic

nationalgeographic
nationalgeographic nationalgeographic nationalgeographic

[nationalgeographic] [newsonly] [dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: