Σπάνιες φωτογραφίες του Τιτανικού που βγήκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα

8 Ιανουαρίου, 201711:48 ΜΜ
More videos

Ο Τιτανικός ήταν ένα βρετανικό πλοίο το οποίο βυθίστηκε στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, νωρίς το πρωί της 15ης Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Southampton για την Νέα Υόρκη. Πάνω από 1500 άτομα από τους 2.224 επιβάτες και προσωπικό έχασαν την ζωή τους και κάποιοι ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ενώ άλλοι ήθελαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στις ΗΠΑ.

Το πλοίο είχε πολυτελείς ανέσεις, όπως γυμναστήριο, πισίνα, βιβλιοθήκες, πολυτελή εστιατόρια και χλιδάτες καμπίνες. Αλλά παρά τις πολυτέλειες και την γνωστή ταινία, η τραγωδία αυτή μας στοιχειώνει ως σήμερα.

Το πλοίο φωτογραφήθηκε πριν την αναχώρηση του. Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες αυτές:

1. Πριν την αναχώρηση

1

2

2. Σαλπάροντας

3

4

3. Το τεράστιο παγόβουνο με το οποίο συγκρούστηκε το πλοίο

5

6

4. Η τελευταία φωτογραφία

7

Der Untergang der Titanic

5. Αναψυκτικά για τους επιβάτες της πρώτης θέσης

9

10

6. Σωστικές λέμβοι

12

7. Επιζώντες στο Carpathia, το πλοίο διάσωσης

13

14

8. Οι επιβάτες σε ακυβέρνητη βάρκα μετά το βύθισμα του πλοίου

15

16

9. Το Carpathia σώζει τους επιζώντες

17

18

10. Ο καπετάνιος Smith

19

20

11. Φίλοι και συγγενείς περιμένουν τους επιζώντες

21

22

Υπήρχε άλλο πλοίο εκείνο το μοιραίο βράδυ; Υπάρχει ακόμη ένα μυστήριο το οποίο σχετίζεται με την τραγωδία του Τιτανικού. Σύμφωνα με αναφορές, τα μέλη του πληρώματος είπαν ότι υπήρχε ένα φως μακριά και ισχυρίζονται ότι ήταν ένα άλλο πλοίο, μερικά μίλια μακριά. Αντιθέτως, οι επιζώντες είπαν ότι δεν υπήρχε τίποτα.

Το μυστηριώδες πλοίο ονομάστηκε Samson. Θεωρίες λένε ότι το πλήρωμα του Samson βρισκόταν κοντά στον Τιτανικό, αλλά λαμβάνοντας σήμα από το πλοίο, απομακρύνθηκαν, γιατί ψάρευαν φώκιες παράνομα. Ακόμα και ο καπετάνιος του Californian, Stanley Lord, ισχυρίστηκε ότι όντως υπήρχε και άλλο πλοίο. Δείτε εδώ το βίντεο:

[Socialpees] [fanpage]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News