Σπάνια και μυστηριώδης ριγέ φώκια απαθανατίζεται πρώτη φορά μετά από χρόνια.

12 Οκτωβρίου, 20164:23 ΜΜ
More videos

Δεν είναι μυστικό πως οι φώκιες είναι αξιολάτρευτες. Με τα κυλινδρικά τους σώματα και τα μεγάλα γλυκά μάτια μπορούν να κλέψουν τις καρδιές των ανθρώπων. Είναι σαν τα κουτάβια της θάλασσας. Όταν θέλουν αγκαλιά, είναι δύσκολο να τους πει κανείς όχι. Παρόλο που οι άνθρωποι μπορούμε να φανταστούμε τις φώκιες, μάλλον δεν τις σκεφτόμαστε με ασπρόμαυρα σχέδια. Ωστόσο, μια εξαίρεση θα αλλάξει την άποψή σας.

Αυτές οι φώκιες που έχουν το σπίτι τους στα ύδατα του Βόρειου Ειρηνικού, μεταξύ Αλάσκας και Ρωσίας, είναι αξιοπρόσεκτες για τις τολμηρές έντονες άσπρες τους ρίγες πάνω στη μαύρη τους γούνα.

Είναι γνωστές ως ριγέ φώκιες ribbon seals και είναι άπιαστες. Σχεδόν ποτέ δεν φτάνουν στη στεριά και ζουν στα ανοιχτά νερά. Δεν γνωρίζουμε πολλά για τις συνήθεις τους επειδή είναι σχετικά απρόσιτες. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ τους μια τέτοια φώκια και η τελευταία εμφανίστηκε το 2012.

Δεν είναι σε κίνδυνο. Οι φώκιες αυτές είναι απλά πολύ καλές στο να μένουν μακριά από τους ανθρώπους, το οποίο θα μπορούσε να είναι ο λόγος που δεν κινδυνεύουν.

Αλλά μία από αυτές τις φώκιες έκανε μια εμφάνιση τον Αύγουστο, στη χερσόνησο Long Beach στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, η οποία είναι πολύ μακριά για αυτά τα πλάσματα. Η φώκια εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση, ίσως κάπως χαμένη. Βούτηξε πάλι στο νερό αλλά επέτρεψε πρώτα στους ανθρώπους να την φωτογραφίσουν.

Μάθετε περισσότερα για αυτά τα όμορφα και παράξενα πλάσματα παρακάτω.1

Facebook / USFWS_Pacific

Τον Αύγουστο, μια όμορφη φώκια ribbon εμφανίστηκε στη χερσόνησο Long Beach στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Αυτές οι φώκιες δεν είναι σε κίνδυνο αλλά ζουν στον ωκεανό και οι άνθρωποι τις βλέπουν πολύ σπάνια.

2

LiveScience, via LDA

Η τελευταία γνωστή εμφάνιση έγινε το 2012. Μια φώκια ξάφνιασε μια γυναίκα στο Σιατλ όταν πήδηξε στην αποβάθρα και πήρε έναν υπνάκο.

Μετά από αυτό, έμειναν στα παγωμένα νερά της Αρκτικής που αποτελούν το σπίτι τους.

3

Facebook / Tintu-Mon

Μπορούν να γίνουν αντιληπτές εύκολα λόγω των άσπρων ριγών που έχουν στο μαύρο σώμα τους. Οι περισσότερες έχουν ένα άσπρο δαχτυλίδι γύρω από τον λαιμό και την ουρά τους με 2 κυκλικά μοτίβα στις πλευρές τους.

Κανονικά, μένουν στη Βερίγγειο Θάλασσα και τη θάλασσα του Οχότσκ μεταξύ της Αλάσκας και της Ρωσίας ενώ σπάνια έρχονται στη γη.

4

Wikimedia Commons

Στην πραγματικότητα, εμφανίζονται στη στεριά τόσο σπάνια που υπάρχουν λίγες φωτογραφίες τους και οι άνθρωποι δεν τις γνωρίζουν πολύ καλά.

Οι φώκιες ribbon είναι οι μοναδικές που έχουν έναν εσωτερικό θύλακα αέρα στο λαιμό τους. Όμως, δεν είναι γνωστός ο λόγος της ύπαρξής του.5

Wikimedia Commons

Ενώ οι περισσότερες φώκιες γεννούν τα μωρά τους στην ακτή, οι συγκεκριμένες τα φέρνουν στον κόσμο σε πλωτά κομμάτια πάγου στη θάλασσα.

Τα μωρά δεν έχουν τα διακριτικά σημάδια που έχουν οι ενήλικες αλλά διαθέτουν μαλακή λευκή γούνα που τα καμουφλάρει στον πάγο και το χιόνι.6

Wikimedia Commons

Αυτές οι μυστηριώδεις φώκιες μας θυμίζουν ότι υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε για το δικό μας πλανήτη!

Τα πάνε καλά αλλά οι επιστήμονες ανησυχούν ότι η κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων μπορεί να επιφέρει προβλήματα γι ‘αυτές στο μέλλον.

Αν δείτε ποτέ μια στη στεριά, αφήστε την μόνη της, απλά ελέγχει τα πράγματα. Ωστόσο, αν φαίνεται τραυματισμένοι καλέστε μια ομάδα ειδικών ώστε να την βοηθήσουν.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News