Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΣπάμε όλα τα ρεκόρ: Η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην...

Σπάμε όλα τα ρεκόρ: Η Ελλάδα έχει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

Τελειωμό δεν έχει το μαρτύριο για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με τη χώρα να βρίσκεται πάλι, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η χονδρεμπορική τιμή της μεγαβατώρας διαμορφώθηκε τη Δευτέρα στα 255,95 ευρώ και σήμερα Τρίτη (19/4), κατά τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τιμών Ηλεκτρισμού της Αγοράς Επόμενης Ημέρας, κατέγραψε νέο άλμα ανερχόμενη στα 287,45 ευρώ. Κατέγραψε δηλαδή αύξηση 12,3% μέσα σε μόλις 24 μόλις ώρες και συνολική αύξηση 45,2%.

Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν βυθιστεί σε μια άνευ προηγουμένου ακρίβεια και την ίδια ώρα η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στη χειρότερη δυνατή θέση στην Ευρώπη όσον αφορά στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

jghkhj

rtuty

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζητάει λύσεις από την Ευρώπη για να μην παρέμβει στα υπερκέρδη του ελληνικού καρτέλ ενέργειας και μεταφέρει πλήρως το κόστος στους καταναλωτές» σχολιάζει με ανάρτησή του στο twitter o τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμμελος, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται «και σήμερα στην 1η θέση ακρίβειας της Ευρώπης, στην χονδρεμπορικη τιμή ρεύματος».

Τα πιο σημαντικά