Σουηδοί στρατηγοί τραγουδάνε σε Gay Pride υπέρ της διαφορετικότητας

7 Αυγούστου, 2018 8:32 ΜΜ
More videos

Aκολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων Σκανδιναβών και Αμερικάνων (επί εποχής Ομπάμα) στρατιωτών, οι Σουηδοί ένστολοι στέλνουν μηνύματα ακτιβισμού.

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Σουηδία η κίνηση στρατηγών όχι μόνο να παραστούν αλλά και να τραγουδήσουν στο μεγάλο ετήσιο Gay Pride της χώρας.

Δεν πρόκειται μάλιστα για έναν οποιοδήποτε στρατιωτικό της χώρας.

Ο Ανώτατος Διοικητής των σουηδικών Ενόπλων Δυνάμεων ,Μίκαελ Μπιντέν, επέλεξε να τραγουδήσει το «Suspicious Minds” του Elvis Presley κατά τη φετινή Parade Pride, περνώντας ποικίλα μηνύματα υπέρ της κοινότητας LGBTQ τόσο στη Σουηδική κοινωνία όσο και στον στρατό.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη φετινή «παρέλαση υπερηφάνειας» και ανακοίνωσαν επίσημα συμμετοχή σε οκτώ διαφορετικά γεγονότα στη Στοκχόλμη και το Γκέτεμποργκ.

Με αφορμή αυτό το ντελίριο από παρελάσεις, μέχρι και το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Ανεξάρτητα από το πότε ή ποια είναι η πορεία μας, είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμά σας να ζείτε όπως και με όποιον θέλετε»

Πολλοί στρατιώτες μάλιστα εμφανίστηκαν σε φωτογραφίες με ζωγραφισμένα τα πρόσωπά τους στα χρώματα του ουράνιου τόξου, στέλνοντας οι ίδιοι μηνύματα στήριξης στην LGBTQ κοινότητα:

Ακόμη όμως και στην Σουηδία, η τόσο έντονη συμμετοχή του στρατού στις «παρελάσεις υπερηφάνειας” έχουν προκαλέσει και αρνητικά σχόλια κυρίως στο διαδίκτυο, με μία μεγάλη μερίδα χρηστών να θίγει το θέμα του «σοβαρού προφίλ των Ενόπλων Δυνάμεων» το οποίο και πλήττεται.

Θυμίζουμε πως οι ακτιβιστικές αυτές κινήσεις των στρατευμάτων δεν συναντάται μόνο στις Σκανδιναβικές χώρες (που κάνουν ό,τι μπορούν για να τα βάλουν με τους Ρώσους), αλλά και σε άλλες δυτικές χώρες.

Πολύ πρόσφατα μάλιστα και στις ΗΠΑ η πρώην κυβέρνηση Ομπάμα προώθησε νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι διεμφυλικοί θα περνάνε το κατώφλι των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.