Σουηδική εταιρεία ετοιμάζει πιστοποιητικό εμβολιασμού σε μικροτσίπ για το δέρμα

21 Δεκεμβρίου, 202111:33 ΜΜ

Η σουηδική εταιρεία «Epicenter» είχε κερδίσει αρκετή δημοσιότητα, όταν λάνσαρε ένα σύστημα με το οποίο 100 περίπου εργαζόμενοί της έμπαιναν στα γραφεία τους με ένα εμφυτευμένο στο δέρμα τους μικροτσίπ που αντικαθιστούσε το συμβατικό «πάσο».

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, η startup από τη Στοκχόλμη είναι έτοιμη να παρουσιάσει το εμφυτευόμενο μικροτσίπ το οποίο θα λειτουργεί αντί πιστοποιητικού εμβολιασμού. Το μικροτσίπ που θα έχει μέγεθος κόκκου ρυζιού θα μπορεί να εντοπιστεί από οποιοδήποτε κινητό με την τεχνολογία NFC, τελειώνοντας προφανώς τόσο με τα εκτυπωμένα πιστοποιητικά, όσο και με τα αποθηκευμένα στα κινητά που ανά πάσα στιγμή μπορούν να μείνουν από μπαταρία.

Ο επικεφαλής της εταιρείας ανέφερε σχετικά: «Σε περίπτωση που το κινητό σου κλείσει αυτό θα είναι ακόμα προσβάσιμο. Φυσικά έτσι θα το χρησιμοποιήσουμε σήμερα, όμως τον επόμενο χρόνο μπορεί να έχει διαφορετική χρησιμότητα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος η διαδικασία εμφύτευσης είναι «φυσικά αναστρέψιμη» και δεν χρειάζεται οποιαδήποτε ειδική εφαρμογή στο κινητό. Το τσιπ δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση, όμως στην εταιρεία θεωρούν ότι μπορεί προοπτικά να αντικαταστήσει τις πιστωτεικές κάρτες ή ακόμα και τα κλειδιά.

Δείτε το βίντεο:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News