Πούλησαν 17χρονη παρθένα νύφη μέσω Facebook για 500 αγελάδες, αυτοκίνητα και 8000 ευρώ

14 Νοεμβρίου, 2018 6:43 ΜΜ
More videos

Σε δημοπρασία της 17χρονης κόρης τους μέσω Facebook, προχώρησε μια οικογένεια από το Σουδάν. Όλα ξεκίνησαν στις 25 Οκτωβρίου όταν αναρτήθηκε η φωτογραφίας της κοπέλας. Οι «πλειοδότες» ήταν πέντε. Οι γονείς της κοπέλας στην περιγραφή τους στο διαδίκτυο τόνιζαν ότι είναι παρθένα νύφη για να δημιουργήσουν μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.

Νικητής ήταν ένας πλούσιος επιχειρηματίας ο οποίος για να καταφέρει να κάνει δική του την 17χρονη, έδωσε 500 αγελάδες, τρία πολυτελή αυτοκίνητα και 8.800 ευρώ. Εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε στο Reuters ότι η επίμαχη ανάρτηση αφαιρέθηκε την περασμένη Παρασκευή όταν υπήρξε ενημέρωση για περιεχόμενό της που παραβιάζει τους κανόνες και προωθεί το trafficking.

Σύμφωνα με την οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών Plan International, η κοπέλα τελικά παντρεύτηκε τον επιχειρηματία στις 3 Νοεμβρίου. Οι ακτιβιστές απευθύνουν έκκληση στο Facebook να βάλει ένα τέλος σε τέτοιες «δημοπρασίες» καθώς υπάρχουν φόβοι ότι και άλλες οικογένειες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της 17χρονης.

[thesun]