Το σουβλατζίδικο με την καλύτερη χειροποίητη πίτα στην Ελλάδα

22 Ιουλίου, 2017 8:46 ΜΜ
More videos

Δεν είναι διαφήμιση. Είναι μια τεράστια αλήθεια που γνωρίζουν όσοι είχαν την τύχη να δοκιμάσουν το σουβλάκι, στο σουβλατζίδικο του Αντώνη στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Κεφαλλονιά το Ληξούρι.

Οι Ληξουριώτες το γνωρίζουν εδώ και χρόνια. Το συγκεκριμένο σουβλάκι (πιτόγυρο, σάντουιτς ή όπως αλλιώς θέλετε να το πούμε) είναι ό,τι πιο κοντινό στον παράδεισο υπάρχει.

Πώς είναι να ξυπνάς το βράδυ και να χτυπάς μέσα στα σκοτάδια το μικρό σου δαχτυλάκι πάνω στην ντουλάπα; Το ακριβώς αντίθετο…

Ξέρουμε ότι εσύ που διαβάζεις αυτό το κομμάτι θα σκέφτεσαι τώρα: «Τα ‘χουμε διαβάσει αυτά 500 φορές. Πού να δοκιμάσεις το σουβλάκι στο “γύρο του θανάτου” της γειτονιάς μου. Λουκούμι», αλλά πρέπει να το πιστέψεις. Το πιτόγυρο που σου περιγράφουμε είναι από άλλον πλανήτη…

Τους 2, 3, 4 μήνες το χρόνο (ανάλογα με τα κέφια του ιδιοκτήτη) που μένει κλειστό το σουβλατζίδικο είναι η πιο δύσκολη περίοδος για τους κατοίκους του νησιού.

Γιατί αν δοκιμάσεις έστω και μια φορά αυτή το έργο τέχνης, με την χειροποίητη πίτα (μόνο η συνταγή της coca-cola και της πίτας του Αντώνη είναι ακόμα μυστικές) με τον δεκαπεντανόστιμο γύρο, το δροσερό τζατζίκι και τις τραγανές πατάτες εθίζεσαι. Θες να το δοκιμάσεις ξανά και ξανά και ξανά και ξανά (συνεχίζεται…).

Είναι η διαφορετική πίτα που το κάνει τόσο ιδιαίτερο; Είναι όλα μαζί; Θα σας γελάσουμε…

Το σίγουρο είναι παρά την τσιμπημένη του τιμή (2.40) το πιτόγυρο του Αντώνη όσο και αν απομακρυνθείς από κοντά του, θα σε καλεί πάλι δίπλα του. Γιατί αν το γευτείς μια φορά, δεν υπάρχει επιστροφή!

[menshouse]