Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣοúπερ μάρκετ: Ξεκıνούν «χαράτσı» στις αγоρές - Πоú θα μας χpεώνouν παραπάνω

Σοúπερ μάρκετ: Ξεκıνούν «χαράτσı» στις αγоρές – Πоú θα μας χpεώνouν παραπάνω

Σούπερ μάρκετ: Μετά τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ θα μας βάζουν χρεώσεις

Νέα… μόδα και μάλιστα πολύ δυσάρεστη για τους καταναλωτές από τα σούπερ μάρκετ καθώς βάζουν «χαράτσι» στις αγορές.

Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ έχουν ξεκινήσει να επιβάλουν χρεώσεις στις παραγγελίες κατ’οίκον ανάλογα με τον λογαριασμό που κάνει ο κάθε πελάτης.

supermarket

Ωστόσο, στις μεγάλες αγορές, στην πλειοψηφία άνω των 90 ευρώ, δεν υπάρχει κάποια χρέωση.

Να σημειωθεί πως αρκετοί καταναλωτές προτιμούν πλέον αυτόν τον τρόπο αγορών καθώς δεν υπάρχει χρόνος μέσα στην καθημερινότητα για ψώνια.

Τέλος, παραμένει η λειτουργία click and collect σε αρκετές αλυσίδες, δηλαδή στέλνοντας μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας την παραγγελία, η οποία τον περιμένει στο σούπερ μάρκετ και απλά ο πελάτης πηγαίνει στο φυσικό κατάστημα και παραλαμβάνει.

super market

Πότε ξεκινά το μηνιαίο χαράτσι στις καταθέσεις μας στις τράπεζες

Και όλα αυτά ενώ και οι τράπεζες ετοιμάζονται να επιβάλουν πάγιο για την τήρηση των λογαριασμών από φυσικά πρόσωπα για να κάνουν πληρωμές, μεταφορές και να έχουν κάρτα.

Η επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.

Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριαμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

Τα πιο σημαντικά