Διαφήμιση της Adidas με Σουηδέζα που έχει αξύριστα πόδια και μασχάλες δέχεται έντονη κριτική

6 Οκτωβρίου, 201710:02 ΠΜ

Η δημοφιλής αθλητική μάρκα Adidas ξεκίνησε πρόσφατα την εκστρατεία Φθινόπωρου/Χειμώνα “Superstar” η οποία επικεντρώνεται στην αυθεντικότητα και χαρακτηρίζει τις “εικόνες του αύριο” – μοντέλα, καλλιτέχνες, ακτιβιστές και αθλητές.

Δεδομένου ότι το παπούτσι Superstar σχεδιάστηκε για να “επαναπροσδιορίσει την ομορφιά”, δεν είναι περίεργο ότι προκάλεσε τέτοια διαμάχη μόλις το βίντεο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Ο κύριος λόγος ήταν η Άρβιντα Μπιστρόμ, μια Σουηδή καλλιτέχνιδα, μοντέλο και φωτογράφος, γνωστή για την υπεράσπιση των στερεότυπων και τον ακτιβισμό του κινήματος “ενάντια στο ξύρισμα”.

Δείτε το βίντεο με την διαφημιστική καμπάνια της Adidas στην Σουηδία:


Περιστασιακά ποζάρει με ένα λευκό φόρεμα, ένα ροζ πουκάμισο και παστέλ παπούτσια Superstar. Δημιουργώντας μια όμορφη “κοριτσίστικη” εικόνα, προκάλεσε μια καταιγίδα από σχόλια δείχνοντας τα αξύριστα πόδια της.

Μερικοί άνθρωποι την προσβάλλουν έκτοτε, αφήνοντας άσχημα σχόλια κάτω από το σχετικό βίντεο στο Youtube και στέλνουν ακόμη και απειλές βιασμού απευθείας σε αυτήν.

“Δεν μπορώ ακόμη να αρχίσω να φαντάζομαι τι είναι να μην έχεις όλα αυτά τα προνόμια και να προσπαθείς να υπάρξεις στον κόσμο. Στέλνοντας αγάπη, ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε ότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες εμπειρίες ως άτομα », έγραψε η Μπιστρόμ στο Instagram της.

[Instagram]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News