Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣωτήρης Λαμάι: «Έχω βıώσει πολύ ρατσıσμό λόγω καταγωγής, τı παραπάνω έχει ο...

Σωτήρης Λαμάι: «Έχω βıώσει πολύ ρατσıσμό λόγω καταγωγής, τı παραπάνω έχει ο άλλος απó μέvα;» 

Ο Σωτήρης Λαμάι έκανε λόγο αναφορικά με την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στο «Survivor 2024», αλλά και τον ρατσισμό που έχει ζήσει για την καταγωγή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης του ριάλιτι που είναι από την Αλβανία, ήταν καλεσμένος στο «Γεια σου» και περιέγραψε τις ρατσιστικές συμπεριφορές που έχει δεχτεί.

«Ήρθα από την Αλβανία στην Ελλάδα πριν από 34 χρόνια. Είμαστε έξι παιδιά και είμαι ο πιο μικρός από την οικογένεια. Στην αρχή ήρθε ο πατέρας μου με τον αδερφό μου, τον προτελευταίο να μαζέψουν κάποια χρήματα. Έμειναν περίπου δύο χρόνια. Και αποφασίσαμε να φύγουμε όλοι μαζί. Μια πολύ πολύ φτωχή οικογένεια, πολύ ταλαιπωρημένη αλλά με αξίες και ήθος. Η μάνα μου θα μιλήσει πάντα για ανθρωπιά και σεβασμό, για πειθαρχία» είπε στην αρχή.

Δείτε το βίντεοΌταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε, αν έχει δεχτεί ρατσιστική συμπεριφορά στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Λαμάι απάντησε: «Μέγα ρατσισμό, περπατάγαμε και νιώθαμε ότι είμαστε εξωγήινοι. Εγώ ένιωθα άσχημα μέσα μου και έλεγα “γιατί; Τι έχει παραπάνω άλλος;’ Δύο μάτια, δυο χέρια… δηλαδή κάποια πράγματα πολύ αυτονόητα στην ανθρωπιά. Πλέον στην πορεία βλέπεις ότι ο κόσμος έχει εξελιχθεί και γενικά στην Ευρώπη και πλέον είναι όλα σεβαστά».

Τα πιο σημαντικά