Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Διέγραψε δια βίου τους Φιλιππίδη, Χαϊκάλη και Κιμούλη

11 Απριλίου, 2022 12:52 ΠΜ
More videos

Έκτακτη σύσκεψη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών με βασικό θέμα την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων σε ηθοποιούς που έχουν καταγγελθεί για κακοποιητικές συμπεριφορές πραγματοποιήθηκε σήμερα και αφορούσε τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιώργο Κιμούλη και Παύλο Χαϊκάλη.

Η σύσκεψη διήρκεσε 5 ώρες και αποφασίστηκε ομόφωνα η διαγραφή τους από το ΣΕΗ. Σημειώνεται ότι η κάθε υπόθεση εξετάστηκε ξεχωριστά.

Την απόφαση που έλαβαν τα μέλη του ΣΕΗ σχολίασε με ανάρτησή της στα social media η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.

Αναλυτικά έγραψε:

“Σήμερα ειναι μια σπουδαία μέρα για τους ηοποιούς, και τον κλάδο γενικότερα. Στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η δια βίου διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη, του Παύλου Χαικάλη και του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα είναι μέρα χαράς, δικαίωσης, και ανάσας. Μια μεγάλη αγκαλιά στα γενναία κορίτσια και αγόρια που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους, μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους στέκονται δίπλα τους, και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Πειθαρχικό και Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, που σήκωσε στις πλάτες του με αντικειμενικότητα , ευαισθησία και γενναιότητα τις καταγγελίες του #metoo του ελληνικού θεάτρου. Ο χώρος μας εξυγιαίνεται. Ας είναι η αρχή για καλύτερες μέρες. Ο αγώνας είναι πολλαπλός και πολυποίκιλος για συλλογικες συμβάσεις, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σήμερα όμως ειναι μέρα συγκίνησης , μια μεγάλη νίκη του συλλογικού. Σήμερα νιώθω περήφανη για όλους μας..”

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας αναμένεται να συνεχιστεί στις 14 Απριλίου οπότε και η γυναίκα που άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων θα δεχθεί ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου σχετικά με τον βιασμό που ισχυρίζεται ότι υπέστη από τον συνάδελφο της, το 2008.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστηρίου για διαδικασία χωρίς δημοσιότητα αφορά τις δύο από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους για σεξουαλική βία οι οποίες υπέβαλαν σχετικό αίτημα. Η τρίτη από τα φερόμενα θύματα δήλωσε πως αν και γνωρίζει πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάθεσή της δημόσια, εντούτοις επιθυμεί να καταθέσει παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης δικασίμου, οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, επανέλαβαν τη θέση τους ότι δεν θα έπρεπε να αποδεχθεί το δικαστήριο το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία. Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, “Είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η σημερινή διαδικασία. Οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν”.

Και η Κική Μπαρκιτζίδου, που επίσης εκπροσωπεί τον γνωστό ηθοποιό, δήλωσε: “Θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον”.