Σοκριστικό ιατρικό λάθος: Ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι ασθενούς και το κατάλαβαν μετά από δύο ημέρες!

21 Μαΐου, 2021 3:04 ΜΜ
More videos

Υπάρχουν ιατρικά λάθη που έχουν περιθώρια διόρθωσης, όχι όμως αυτό που συνέβη σε χειρουργείο της Αυστρίας.

Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι ενός ηλικιωμένου ασθενούς και μάλιστα το απίστευτο αυτό λάθος έγινε αντιληπτό δύο ημέρες αργότερα.

Η κλινική Freistadt, σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, δήλωσε «βαθύτατα σοκαρισμένη» και χαρακτήρισε το απίστευτο περιστατικό ως ένα «τραγικό λάθος».

Ο 82χρονος ασθενής χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, όμως οι χειρουργοί σημάδεψαν το λάθος άκρο προτού προχωρήσουν στην αίθουσα όπου θα γινόταν το χειρουργείο.

Και ήταν δύο ημέρες αργότερα, στη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας για την αλλαγή του επιδέσμου, όταν τρομοκρατημένες νοσοκόμες διαπίστωσαν ότι είχε γίνει ένα σοβαρότατο λάθος στη διάρκεια του χειρουργείου.

Μια πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης θα διεξαχθεί από την κλινική και σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως «είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι που την Τρίτη, παρά τα πρωτόκολλα εξασφάλισης της ποιότητας παροχής υπηρεσιών, το λάθος πόδι ενός 82χρονου άνδρα ακρωτηριάστηκε».

Στον ασθενή παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και θα πρέπει να κάνει ένα ακόμη χειρουργείο για τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού από τη μέση του μηρού. «Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί να γίνει σύντομα», σύμφωνα με την κλινική.

Ακολουθήστε μας στο facebook: