Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
διάφοραΣοκάρουν οι λεπτομέρειες – Κρατούσε σειρά προτεραιότητας ο 53χρονος για να εκδίδει...

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες – Κρατούσε σειρά προτεραιότητας ο 53χρονος για να εκδίδει την 12χρονη

Η υπόθεση του 53χρονου βιαστή στα Σεπόλια έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Δε χωράει ο ανθρώπινος νους όσα υπέμενε η 12χρονη στα χέρια του αδίστακτου κακοποιητή της

Για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα ασχολούνται όλες οι εκπομπές. Στο «Πρωινό» εμφανίστηκε το πρωί της Τρίτης 11/10 ο Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες για τη δράση του βιαστή και μαστροπού.

Αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας είπε απευθυνόμενος στον συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας: «Κύριε Μπαλάσκα έχουμε πάθει σοκ, γιατί μαθαίνω κι εγώ τώρα για την δράση του ανθρώπου αυτού που δεν είχε ένα μικρομάγαζο στον Κολωνό. Πούλαγε σε μεγάλους φορείς και ιδιωτικούς και δημόσιους. Έπαιρνε διαγωνισμούς τους κέρδιζε και έβγαζε πολλά λεφτά ο άνθρωπος αυτός για να μπορεί να δίνει στην κυρία την προηγούμενη τσάμπα το ρύζι της εβδομάδας και να βγαίνει και να λέει «ήταν ένας άγιος άνθρωπος». Γιατί ακούω και τέρατα ότι φταίει η μάνα. Δικάζουμε τη μάνα;».

Ο Μπαλάσκας απάντησε τότε πως: «Ενδεχομένως να φταίει και η 12χρονη η οποία και ενδεχομένως να τον είχε βιάσει, έχουμε κι αυτό το ενδεχόμενο. Στο τέλος μπορεί αν ειπωθεί και αυτό. Να συλλάβουμε την 12χρονη επειδή τον βίασε κιόλας. Για να μην τρελαθούμε… Όσον αφορά αυτόν τον είχαμε χτες το βράδυ, ήταν ήρεμος, ήσυχος, σκυθρωπός. Τον βάλαμε σε μοναχικό κελί».

Για τον λόγο που επιλέχθηκε ο 53χρονος να μπει σε κελί μόνος του ο συνδικαλιστής απάντησε πως έγινε για λόγους ασφαλείας από τους άλλους κρατούμενους.

«Γιατί θα του κάνουν την μούρη κρέας κύριε Λιάγκα. Υπήρχε η περίπτωση να τον βάλουμε με τους ποινικούς και να τον πιάσουν και να τον περάσουν από την μηχανή του κιμά. Δεν ρισκάρουμε τέτοια πράγματα, αν είναι δυνατόν. Προφυλάσσουμε εμείς κρατούμενους στα δικά μας κρατητήρια στην πτέρυγα του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ. Τους πάντες, αυτή είναι η δουλειά μας και ο θεσμικός μας ρόλος».

«Έκανε προκρατήσεις. Έχουμε 213 ονόματα»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας έδωσε λεπτομέρειες που φρικάρουν σχετικά με τη δράση του 53χρονου κάνοντας λόγο για 213 ονόματα. «Το πολύ αηδιαστικό δεν είναι ότι συνουσιάζονταν με ένα παιδάκι 11-12 χρονών. Δεν είναι ότι βίαζε με το πιστόλι στον κρόταφο ένα παιδάκι 11-12 ετών. Δεν είναι ότι «νοίκιαζε» ένα παιδάκι 11-12 χρονών. Είναι ότι έκανε προκρατήσεις! Κρατούσε σειρά προτεραιότητας! 213 ονόματα έχουμε βρει και θα τους κάνουμε φύλλο και φτερό. Δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Έχει έρθει πληροφορία ότι υπήρξαν σκληροί παιδόφιλοι, ανθρώπινα τέρατα, παιδόφιλοι μόλις είδαν το 12χρονο λάκισαν. Ακόμα κι αυτοί», είπε χαρακτηριστικά

«Καλό είναι να αφήσουμε την οικογένειά του. Έχει μια υπέροχη οικογένεια»

Σχετικά με την οικογένεια του βιαστή και το γεγονός ότι δεν τον έχουν επισκεφθεί ο Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε για ένα καλό οικογενειακό περιβάλλον και πως καλό θα ήταν οι δικοί του να μείνουν εκτός συζήτησης.

«Δεν θέλω να τοποθετηθώ δημόσια όμως, θα μου επιτρέψετε. Καλό είναι να αφήσουμε την οικογένειά του. Έχει μια υπέροχη οικογένεια. Έχει μια υπέροχη οικογένεια και ένα γιο, ένα καταπληκτικό παιδί. Είναι τόσο πικραμένοι. Αλλά αυτό που ειπώθηκε χτες από τον αστυνόμο είναι αλήθεια. Ήταν φιλάνθρωπος, έδινε αφειδώς, βοηθούσε ανθρώπους και αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι το έκανε για να καλύπτει τις πομπές του. Έφαγε το φαγητό του και το ζελεδάκι του», κατέληξε ο αστυνομικός.

Τα πιο σημαντικά