Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025
Ελλάδα«Σοκάρομαι από την τοξικότητα»: Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον 52χρονο που τον...

«Σοκάρομαι από την τοξικότητα»: Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον 52χρονο που τον απειλούσε με αναρτήσεις

«Πολλοί γράφουν πράγματα που θα ντρεπόμασταν και να τα σκεφθούμε παλαιότερα»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε μήνυση κατά ενός 52χρονου άνδρα, ο οποίος είχε δημοσιεύσει σειρά απειλητικών και υβριστικών σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος πραγματοποίησε αναρτήσεις στο Facebook στοχεύοντας πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσά τους και τον ίδιο τον υπουργό. Οι δημοσιεύσεις θεωρήθηκαν σοβαρές και επικίνδυνες, καθώς περιείχαν άμεσες απειλές και προσβλητικό περιεχόμενο. Το δικαστήριο έκρινε τον 52χρονο ένοχο για απειλές και εξύβριση, επικυρώνοντας τη μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ο «κύριος, στον οποίο έκανα μήνυση χθες βράδυ, για τις απειλητικές κατά της ζωής μου και υβριστικές αναρτήσεις του, καταδικάστηκε σήμερα σε 3 έτη φυλάκισης με αναστολή. Στο Δικαστήριο δήλωσε μετανιωμένος, ότι μου ζητάει συγγνώμη και ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο άσχημα ήταν αυτά που έγραψε και ότι δεν θα το επαναλάβει.

Σοκάρομαι από την τοξικότητα του διαδικτύου. Πολλοί γράφουν πράγματα που θα ντρεπόμασταν και να τα σκεφθούμε παλαιότερα: «ψόφα», «να βγάλεις καρκίνο», «να πεθάνουν τα παιδιά σου» κλπ το διαδίκτυο έχει αποκαλύψει ένα πολύ σκοτεινό πρόσωπο της Κοινωνίας που ζούμε. Εγώ δεν χαίρομαι που αναγκάστηκα να καταδικάσω έναν συνομήλικο μου άνθρωπο με δύο παιδιά. Εγώ 53 με 2 παιδιά, αυτός 52 με δύο παιδιά. Τί μπορεί να ωθεί έναν άνθρωπο να γράφει και να εύχεται τέτοια φρικτά πράγματα για έναν συνάνθρωπο του, δεν το καταλαβαίνω.

Δείτε την ανάρτηση:

Πάντως μία σοβαρή παγκόσμια συζήτηση για το πώς θα περιορίσουμε την τοξικότητα στο διαδίκτυο πρέπει να γίνει, αλλιώς θα δούμε τις Κοινωνίες και τους θεσμούς μας να υφίστανται μεγάλη βλάβη. Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα τους», ανέφερε ο υπουργός υγείας σε ανάρτησή του στο X.


Αδ. Γεωργιάδης: Καταδικάστηκε σε 3 έτη φυλάκισης με αναστολή αυτός που του υπέβαλα μήνυση

«Ο κύριος, στον οποίο έκανα μήνυση χθες βράδυ, για τις απειλητικές κατά της ζωής μου και υβριστικές αναρτήσεις του, καταδικάστηκε σήμερα σε 3 έτη φυλάκισης με αναστολή. Στο Δικαστήριο δήλωσε μετανιωμένος, ότι μου ζητάει συγγνώμη και ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο άσχημα ήταν αυτά που έγραψε και ότι δεν θα το επαναλάβει», σημειώνει σε ανάρτησή του ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

«Σοκάρομαι από την τοξικότητα του διαδικτύου», προσθέτει ο κ. Γεωργιάδης.

«Πολλοί γράφουν πράγματα που θα ντρεπόμασταν και να τα σκεφθούμε παλαιότερα: «ψόφα», «να βγάλεις καρκίνο», «να πεθάνουν τα παιδιά σου» κλπ το διαδίκτυο έχει αποκαλύψει ένα πολύ σκοτεινό πρόσωπο της Κοινωνίας που ζούμε. Εγώ δεν χαίρομαι που αναγκάστηκα να καταδικάσω έναν συνομήλικο μου άνθρωπο με δύο παιδιά. Εγώ 53 με 2 παιδιά, αυτός 52 με δύο παιδιά. Τί μπορεί να ωθεί έναν άνθρωπο να γράφει και να εύχεται τέτοια φρικτά πράγματα για έναν συνάνθρωπο του, δεν το καταλαβαίνω», αναφέρει ο υπουργός.

Και καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Γεωργιάδης: «Πάντως μία σοβαρή παγκόσμια συζήτηση για το πώς θα περιορίσουμε την τοξικότητα στο διαδίκτυο πρέπει να γίνει, αλλιώς θα δούμε τις Κοινωνίες και τους θεσμούς μας να υφίστανται μεγάλη βλάβη. Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα τους».

Φ. Γιωτάκη για παραβατικότητα στο διαδίκτυο: “Στη περίπτωση του Αδ. Γεωργιάδη η ελληνική δικαιοσύνη κινήθηκε πολύ γρήγορα, αυτό δεν συμβαινει στον περισσότερο κόσμο”

Ο Φ. Γιωτάκης αναφέρεται στην ταχύτητα αντίδρασης της ελληνικής δικαιοσύνης σε υποθέσεις παραβατικότητας στο διαδίκτυο, εστιάζοντας στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη. Επισημαίνει ότι η άμεση δράση των αρχών σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν είναι κανόνας, καθώς πολλοί πολίτες αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις και ανισότητες στην πρόσβαση στη δικαιοσύνη.

Η δήλωση του Γιωτάκη αναδεικνύει τις ανισότητες που υφίστανται στον τομέα της διαδικτυακής παραβατικότητας, τονίζοντας την ανάγκη για συνολική βελτίωση του νομικού πλαισίου. Η προστασία των πολιτών στον ψηφιακό κόσμο παραμένει κρίσιμη, και η δικαιοσύνη πρέπει να είναι εξίσου αποτελεσματική για όλους.


Τα πιο σημαντικά