Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΣοκαριστική μαρτυρία για Τέμπη: «Βλέπαμε το άλλο βαγόνι να καίγεται και τα...

Σοκαριστική μαρτυρία για Τέμπη: «Βλέπαμε το άλλο βαγόνι να καίγεται και τα παιδιά να φωνάζουν βοήθεια… εκεί έμειναν»

Συγκλονίζει με τις περιγραφές της, η Βάσω Κόκκαλη, η οποία επέβαινε στο τρίτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη και  κατάφερε να βγει ζωντανή.

«Εγώ εγκλωβίστηκα, ήρθε ένα παλικάρι και με βοήθησε. Μου έδωσε το κινητό του για να επικοινωνώ, μπόρεσα να φτάσω στο παράθυρο, να το χρησιμοποιήσω σαν φακό, σπάσαμε τα τζάμια και έτσι βγήκαμε. Από εκεί και πέρα μπάχαλο…

Υπήρχαν παιδιά εγκλωβισμένα, τα βλέπαμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Προσπαθήσαμε να απεγκλωβίσουμε κάποιους φοιτητές, ήταν αδύνατον. Βγήκαμε από το τρένο. Κάποια στιγμή ήρθαν οι άνθρωποι της πυροσβεστικής χωρίς πυροσβεστικά οχήματα κάτω, ήταν όλα πάνω στον δρόμο.

Μια κοπέλα η οποία ήταν μπλε, ήταν σε χάλια κατάσταση, την έφεραν με ένα σκαφάκι, την παράτησαν από το κιγκλίδωμα, την άφησαν στην άσφαλτο 45-50 λεπτά… Έβγαζαν οι φοιτητές τα μπουφάν τους και την σκέπαζαν. Είχαν έρθει 10-11 ασθενοφόρα με ένα γιατρό και αν δεν την έβλεπε ο γιατρός δεν μπορούσαν να την βάλουν στο ασθενοφόρο. Έζησε; Δεν ξέρω.

Δεν υπήρχε η μία πλευρά του βαγονιού. Βλέπαμε το άλλο βαγόνι να καίγεται και τα παιδιά να φωνάζουν «βοήθεια». Φώναζαν «εδώ». Πώς να πας εκεί; Απλά ένα «εδώ» κι εκεί έμειναν», λέει χαρακτηριστικά.
Τα πιο σημαντικά