Κυριακή, 21 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣоκάρεı ο Παντελής Τουτουντζής για το ξύλо που έφαγε: «Με έκαναν μαύρо...

Σоκάρεı ο Παντελής Τουτουντζής για το ξύλо που έφαγε: «Με έκαναν μαύρо επειδή είμαι γκέı»

Ο Παντελής Τουτουντζής συνάντησε τον Σταύρο Θεοδωράκη σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο στους Πρωταγωνιστές, με θέμα της ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες και τα δικαιώματά τους, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο. Σε ένα οδοιπορικό στην Κρήτη, μεταξύ άλλων, ο γνωστός make up artist μίλησε με θάρρος για τα παιδικά του χρόνια και την αποδοχή που δεν βρήκε εύκολα στην διαφορετικότητα του.

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν με ροδοπέταλα ο δρόμος μου την δεκαετία του ’80. Πολύ δύσκολα. Οι γονείς είχαν αρνητικές επιρροές για να ακούσουν ένα τέτοιο θέμα, εγώ ήμουν πολύ δυσκολεμένος γιατί ήξερα ότι δεν χωρούσα πουθενά και δέχθηκα αρκετό μπούλινγκ στο σχολείο από πολύ μικρή ηλικία με πολύ βίαιο τρόπο. Δεν έκρυβα αυτό που ήμουν και αυτό έβγαζε πολύ βίαιες συμπεριφορές απέναντι μου, στις οποίες βέβαια οφείλω αυτό που είμαι σήμερα. Γιατί έμαθα να τις διαχειρίζομαι, να θυμώνω, να ενεργοποιούμαι ακόμα πιο πολύ» σημείωσε ο Παντελής Τουτουντζής.

Δείτε το βίντεο«Σαν έφηβος είχα βρεθεί καλεσμένος σε ένα ρέιβ πάρτι που τότε ήταν η ηλεκτρονική μουσική και, φαντάσου, στην Κρήτη δεν υπήρχε αγόρι βαμμένο. Αυτό που λέμε fashion τώρα, που τα παιδιά είναι ελεύθερα και χρωματίζουν τα πρόσωπα τους και είναι υπέροχο. Βάφω τα μάτια μου, φοράω το στενό μου τζιν εννοείται γιατί έτσι ένιωθα καλά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Σταματάνε με χειρόφρενο δίπλα μου, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και με κάνουν μαύρο στο ξύλο».

Τότε ήταν που ο Παντελής Τουτουντζής δεν μπόρεσε να κρύψει την συναισθηματική του φόρτιση και με τρεμάμενη φωνή πρόσθεσε τα εξής. «Αυτό που με σόκαρε είναι ότι… Κάτσε να μην είναι δακρύβρεχτο! Αυτό που με σόκαρε είναι ότι εγώ έκλεισα τα μάτια μου, είπα «θα περάσει» και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα αφήσω αυτή την εμπειρία να με πάει πίσω και να μου δημιουργήσει φόβο. Το να μάθεις να αποβάλλεις, τόσο γρήγορα τόσο άσχημα πράγματα, είναι η δυστυχία και η ευτυχία που περάσαμε εμείς σαν γκέι παιδιά».

Τα πιο σημαντικά