Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΣοκάρει η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν της είπαν ότι η Τζωρτζίνα...

Σοκάρει η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου όταν της είπαν ότι η Τζωρτζίνα θα έπαιρνε εξιτήριο

Η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021 – Έπειτα από μία σειρά εξετάσεων οι γιατροί δεν εντόπισαν το παραμικρό πρόβλημα – Η έντονη αντίδραση της μητέρας όταν της είπαν ότι η κόρη της δεν έχει τίποτα ανησυχητικό και θα πάρει εξιτήριο

Τη στιγμή που οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, μία νέα μαρτυρία για την 9χρονη Τζωρτζίνα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Η περιπέτεια της υγείας της μικρής Τζωρτζίνας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου να ενημερώνει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ότι το κορίτσι πάθαινε σπασμούς.

Υπεβλήθη σε μια σειρά από νευρολογικές εξετάσεις, δίχως πάντως οι γιατροί να εντοπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της η μικρή Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα ανησυχητικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας οι θεράποντες ιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα της Τζωρτζίνας ότι η 9χρονη θα έπαιρνε εξιτήριο, ωστόσο εκείνη αντέδρασε έντονα ζητώντας ουσιαστικά την παράταση της νοσηλείας της.

Τελικά, το κορίτσι λόγω και κάποιων ενοχλήσεων στην κοιλιά παρέμεινε στο Καραμανδάνειο, με τους γιατρούς να τοποθετούν προληπτικά monitor για να παρακολουθούν τη λειτουργία της καρδιάς της, ενώ της χορήγησαν και οξυγόνο.

Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Στο μεταξύ, κρίσιμες είναι οι επόμενες μέρες για την εξέλιξη των ερευνών. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών κυρίως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αλλά μέχρι τότε οι έρευνες εστιάζονται μεταξύ άλλων στις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών που ασχολήθηκαν με τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ιατροδικαστών αναμένεται να παραδώσει στις Αρχές το πόρισμα θανάτου του πρώτου παιδιού, της Μαλένας. Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό αλλά μπορούν να επιφέρουν το θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση μαζί και με τους γονείς των τριών κοριτσιών.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη ακόμη και με το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον αποδειχθεί οτι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και βίαιος σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος,να έχει διαπράξει ένα έγκλημα.Τα πιο σημαντικά