Συναγερμός στα Χανιά: 13χρονος δέχθηκε δάγκωμα από φίδι σε παραλία – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής (31/7) στην παραλία Αφράτα, στην Κίσσαμο Χανίων, όταν ένας 13χρονος τραυματίστηκε έπειτα από δάγκωμα φιδιού, με αποτέλεσμα να σημάνει άμεσος συναγερμός στις αρμόδιες αρχές.

Το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στους λουόμενους που βρίσκονταν στην παραλία, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον ανήλικο και ειδοποίησαν αμέσως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).
Στο σημείο έφτασε σε σύντομο χρονικό διάστημα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, συνοδευόμενο από γιατρό. Οι διασώστες παρείχαν στον 13χρονο τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, ακολουθώντας τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα για τέτοιου είδους περιστατικά, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του πριν από τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, ο ανήλικος διακομίστηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και παρέμεινε υπό ιατρική παρακολούθηση, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο επιπλοκών από το δάγκωμα.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του παιδιού δεν εμπνέει ανησυχία και εξελίσσεται ομαλά, γεγονός που καθησυχάζει τόσο την οικογένειά του όσο και τους γιατρούς που το παρακολουθούν.
Όπως αναφέρει το neakriti.gr, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση, ενώ το συμβάν υπενθυμίζει την ανάγκη αυξημένης προσοχής σε περιοχές με έντονη φυσική βλάστηση, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όταν η παρουσία φιδιών είναι πιθανότερη.
