ΣΟΚ: Κλείνουν το «Παίδων Πεντέλης» εν μέσω πανδημίας

8 Ιανουαρίου, 20222:46 ΜΜ
More videos

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προβαίνουν οι εργαζόμενοι της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αποκαλύπτοντας την κυβερνητική απόφαση για να σταματήσουν οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του νοσοκομείου για έναν μήνα.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, δηλαδή, την ημέρα που ανοίγουν ξανά τα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, τη στιγμή που αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών από την επέλαση της Όμικρον αποφασίζουν να κλείσουν ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, σπρώχνοντας, ουσιαστικά τους πολίτες ξανά προς τον ιδιωτικό τομέα. Την ίδια ώρα προχωρούν σε επιστράτευση ιδιωτών χωρίς να προχωρούν στους απαιτούμενους διορισμούς σε προσωπικό.

Το Παίδων Πεντέλης, το οποίο εξυπηρετεί και μεγάλο όγκο περιστατικών εκτός Αττικής, θα λειτουργήσει από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου ως εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδιατρικό πληθυσμό (παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών).

Όπως καταγγέλλει το ιατρικό προσωπικό ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα υποβαθμίζεται σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ η απόφαση πρωτοκολλήθηκε, χθες, ημέρα αργίας για το ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι «σε μια περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μια νυκτί».

Πηγή: efsyn.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News