PlusΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο Ερντογάν απειλεί ότι… θα βομβαρδίσει την Αθήνα

Με αναφορά στο δημοσίευμα του Newsbreak σχετικά με τον πύραυλο Tayfun.

Με αναφορά στο δημοσίευμα του Newsbreak που είχε τίτλο «Ο Ερντογάν υπέγραψε πάνω στο νέο τουρκικό πύραυλο που μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα», ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε τις προθέσεις του, λέγοντας ξεκάθαρα ότι θα βομβαρδίσει την ελληνική πρωτεύουσα.

untitled design 12 1

Σε ομιλία του αναφέρθηκε στην παραγωγή των πυραύλων Tayfun και στην ανησυχία των Ελλήνων ότι θα κτυπήσει την Αθήνα. «Λοιπόν, φυσικά και θα γίνει», λέει με πολύ άνετο τρόπο, σαν να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. 

Όπως ξεκαθάρισε, αυτό θεωρεί ως την μόνη επιλογή αν η Ελλάδα «δεν μείνει στάσιμη» και συνεχίσει να εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου.

Δείτε το βίντεο:

Ελπίζουμε οι παραπάνω αναφορές να μην σχετίζονται με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να αποσύρει τους Patriot από την Κάρπαθο και τον Έβρο. Διότι αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε καλύτερα ν αρχίσουμε να σκάβουμε καταφύγια…

Ο Ερντογάν υπέγραψε πάνω στο νέο τουρκικό πύραυλο που μπορεί να φτάσει μέχρι την Αθήνα

Ο πύραυλος της ROKETSAN Tayfun Block-4 έχει βεληνεκές τα 1500 χιλιόμετρα, «καλύπτοντας» ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια των νέων προηγμένων εγκαταστάσεων της εταιρείας ROKETSAN. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Τούρκος Πρόεδρος υπέγραψε πάνω στο σώμα του νέου βαλλιστικού πυραύλου Tayfun Block-4, ενός όπλου με εντυπωσιακό βεληνεκές που ξεπερνά τα 1.500 χιλιόμετρα. Ένα βεληνεκές που, όπως έχουν αναφέρει επανειλημμένως Τούρκοι αμυντικοί αναλυτές, τον φτάνει όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Η ενέργεια αυτή υπογραμμίζει την πρόθεση της Άγκυρας να προβάλει την ισχύ της και να καταστήσει σαφές ότι η ανάπτυξη εγχώριων στρατηγικών όπλων αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την περιφερειακή της πολιτική.

Το όραμα για την απεξάρτηση από τους ξένους εξοπλισμούς

Στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησής του για τη συνέχιση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με ταχύτατους ρυθμούς. Ο απώτερος στόχος, όπως τον περιέγραψε, είναι η επίτευξη της απόλυτης αυτονομίας της χώρας στον αμυντικό τομέα. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι η διαδικασία των επενδύσεων δεν πρόκειται να ανακοπεί έως ότου η χώρα εξασφαλίσει «πλήρη ανεξαρτησία» στην άμυνα, θωρακίζοντας έτσι την εθνική της κυριαρχία απέναντι σε εξωτερικές πιέσεις και περιορισμούς στην προμήθεια στρατιωτικού υλικού.

Πενταπλασιασμός της παραγωγής στα εγχώρια πυραυλικά συστήματα

Τη σκυτάλη των ανακοινώσεων πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Roketsan, Μουράτ Ικιντζί, ο οποίος παρουσίασε το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας. Σύμφωνα με τον κ. Ικιντζί, οι νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες πρόκειται να μεταμορφώσουν τις δυνατότητες της βιομηχανίας στους τομείς της παραγωγής, των δοκιμών και της έρευνας. Η στρατηγική της εταιρείας περιλαμβάνει τον φιλόδοξο στόχο του πενταπλασιασμού της παραγωγικής δυναμικής για κρίσιμα συστήματα. Όπως ανέφερε, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει έως και πέντε φορές την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων όπως τα Siper, Hisar και Tayfun, διασφαλίζοντας την επάρκεια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε προηγμένη τεχνολογία.

Πλειάδα οπλικών συστημάτων

Σύμφωνα με τον Τούρκο αμυντικό αναλυτή και σύμβουλο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας Τουράν Ογκούζ, «η ROKETSAN παρέδωσε επίσης πολλά οπλικά συστήματα στην τελετή».

Σε παλαιότερες αναρτήσεις του, ο Ογκούζ δημοσίευε χάρτες με τις εμβέλειες 500 χλμ άλλων πυραύλων της ROKETSAN, απειλώντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος του SSB, Haluk Görgün, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το θέμα στο πλαίσιο της «Εγκαινίων Εγκαταστάσεων Παραγωγής ROKETSAN, Παραδόσεων Μαζικής Παραγωγής και Τελετής Θεμελίωσης»:

«Τα συστήματα TAYFUN, SİPER, ATMACA, HİSAR-A, HİSAR-O και SUNGUR που παραδόθηκαν σήμερα, οι πύραυλοι κρουζ KARA ATMACA, ÇAKIR και SOM, οι οικογένειες MAM-C, MAM-L και MAM-T, και τα πυρομαχικά εκτοξευτών πυραύλων TEBER, OMTAS, LOMTAS, CİRİT, UMTAS, KARAOK, İHA-230, T107 και T122 MLRS, συμβάλλουν όλα στην περαιτέρω ενίσχυση της κρούσης, της επιχειρησιακής ικανότητας και της αποτροπής των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Τα πιο σημαντικά