Σόιμπλε: Όσοι μετανάστες δεν σέβονται την Ευρώπη μπορούν να πάνε και αλλού

Απρ 13, 2017 4:00 ΠΜ
More videos

Οι Μουσουλμάνοι που μεταναστεύουν στην Ευρώπη θα πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν καλύτερα μέρη για εκείνους, αν δεν θέλουν να αποδεχθούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πρέπει να πούμε ”Εχετε πάρει τη λάθος απόφαση” σε τέτοιους μετανάστες, οι οποίοι δεν αποδέχονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο. «Υπάρχουν καλύτερα μέρη στον κόσμο για να ζήσει κανείς υπό τον Ισλαμικό Νόμο, από την Ευρώπη», συμπλήρωσε, σύμφωνα με το Reuters.

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να διατηρήσουν το ευρώ, θα πρέπει να εφαρμόσουν το πλαίσιο κοινής ευθύνης του κοινού νομίσματος.

kathimerini

«Ελπίζω να μην γίνει πρόεδρος η Λεπέν»

Ο Σόιμπλε αναφέρθηκε και στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, εκφράζοντας την ελπίδα να μην είναι νικήτρια σε αυτές η Μαρίν Λεπέν.

Η Γερμανία χρειάζεται μία ισχυρή, φιλοευρωπαϊκή Γαλλία, για να κρατήσει ενωμένη την Ευρώπη, δήλωσε ο Σόιμπλε. «Ελπίζω να μην γίνει πρόεδρος της Γαλλίας η Λεπέν», συμπλήρωσε. «Η Γερμανία δεν μπορεί να ηγηθεί της Ευρώπης μόνη της», τόνισε. «Αυτό δεν αποδίδει, είναι απολύτως ξεκάθαρο. Χρειαζόμαστε τη Γαλλία, όσο η Γαλλία χρειάζεται εμάς», πρόσθεσε.

[iefimerida] [skai] [ethnos]

Ακολουθήστε μας στο facebook: