Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΣμαράγδα Καρύδη: Συγκινεί η ανάρτηση της για το άτυχο γαϊδουράκι - «Εσύ...

Σμαράγδα Καρύδη: Συγκινεί η ανάρτηση της για το άτυχο γαϊδουράκι – «Εσύ που κουβάλησες τα βάρη του κόσμου θα ξεκουραστείς»

Το γαϊδουράκι της Ζίτσας υποβλήθηκε σε ευθανασία, αφού οι κτηνίατροι έκριναν ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή, καθώς τα τραύματά του ήταν βαθιά και επώδυνα.

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση, το διαδίκτυο έχει γεμίσει με σπαρακτικά μηνύματα για το γαϊδουράκι που υπέφερε στα χέρια ενός αντιδημάρχου της περιοχής.

Ένα από τα πιο ανατριχιαστικά και συγκινητικά είναι αυτό που μοιράστηκε η Σμαράγδα Καρύδη στο λογαριασμό της στο Instagram, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες likes.

Αυτή είναι η ανάρτηση της ηθοποιού:

«Εσύ που κουβάλησες στη ράχη σου όλα τα βάρη του κόσμου θα ξεκουραστείς τώρα.

»Θα πας εκεί που το γρασίδι θα είναι παχύ και απαλό, κανένα σκοινί δε θα σε δένει, ο ήλιος δεν θα καίει και οι μύγες δε θα κολλάνε στα τρυφερά σου τα αυτιά.

»Θα τρως φρέσκα καρότα και μαρούλια και χορτάρια και ελεύθερος θα τριγυρνάς στα χωράφια μαζί με την αγέλη σου.

»Θα ζευγαρώνεις κάτω απ’ τα πλατάνια και μετά θα πίνεις κρύο νερό απ’ τα ποτάμια.

»Δε θα πονάς πια. Ούτε θα κουράζεσαι. Θα είσαι ελαφρύς και χορτάτος. Και δροσερός.

»Θα μας βλέπεις καμιά φορά από κει.

»Θα μας κοιτάς, μ’ αυτά τα μαλακά τα μαύρα σου τα μάτια, που θα πολεμάμε και θα σκοτωνόμαστε, θα γεννάμε, θα τραγουδάμε, θα χτίζουμε, θα γκρεμίζουμε, θα κάνουμε αγοραπωλησίες, εφευρέσεις και σχέδια για το μέλλον, θα φωτογραφιζόμαστε, θα φοβόμαστε όλα όσα έρχονται και θα περιμένουμε.

»Στο χώμα που έχεις ξαπλώσει θα φυτρώσει μια ροδιά. Από τα σπλάχνα σου θα μεγαλώνει και θα κάνει τα πιο ζουμερά και γλυκά ρόδια.

»Οι χωριάτες που θα περνάνε από κει θα την ποτίζουν, θα κόβουν τα ρόδια, θα ταΐζουν τα παιδιά τους και θα τους λένε την ιστορία σου:

»”Το γαϊδουράκι που έγινε κόκκινο ρόδι”.

»Και κάθε πρωτοχρονιά, θα τους χαζεύεις που θα τα σπάνε στις εξώπορτες, για να είναι γούρικο και ευτυχές το νέο έτος».Τα πιο σημαντικά