«Σέξι είναι ο άντρας που ξέρει τι να πει»

7 Ιανουαρίου, 201610:47 ΜΜ
More videos

Οι λέξεις καθορίζουν τις ζωές μας. Οι λέξεις κι οι πράξεις. Όμως σ’ αυτό το άρθρο θα επικεντρωθούμε στις λέξεις και στον τρόπο που οι άνδρες τις χρησιμοποιούν.

Συνήθως προτιμούν να μιλούν με πράξεις. Χωρίς να είμαστε απόλυτοι, οι άνδρες μιλούν λιγότερο κι εκφράζονται με μεγαλύτερη δυσκολία απ’ ό,τι οι γυναίκες, ειδικά στις προσωπικές τους σχέσεις.

Έρευνες που έχουν γίνει γύρω απ’ το θέμα, αποκάλυψαν ότι όντως οι γυναίκες μιλούν περισσότερο και κατ’ ακρίβεια ξεστομίζουν περίπου 20,000 λέξεις την ημέρα, 13,000 περισσότερες απ’ ό,τι οι άνδρες.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, σε μία πρωτεΐνη που φέρει το όνομα «language protein» και που στις γυναίκες υπάρχει σε μεγαλύτερες ποσότητες. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τα κορίτσια μαθαίνουν πιο νωρίς και πιο εύκολα να μιλούν απ’ ό,τι τα αγόρια.

Υπάρχουν βέβαια κι οι λεγόμενοι κόλακες, αυτοί που θα πουν τα πάντα για να ρίξουν μια γυναίκα, όμως ακόμη κι αυτοί όταν έχουν αισθήματα, κολλάνε στο να βρουν τις σωστές λέξεις. Και κάποιες γυναίκες βρίσκουν αυτό το «κόλλημα» χαριτωμένο. Σκεφτείτε μόνο να έχετε απέναντί σας ένα γοητευτικό άνδρα που σας γουστάρει πολύ και προσπαθεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να σας ζητήσει να βγείτε ραντεβού. Πολύ γλυκό δεν είναι;

Υπάρχουν όμως κι αυτές που θέλουν τους άνδρες πιο αποφασιστικούς, πιο τολμηρούς και πιο ικανούς με τις λέξεις. Κακά τα ψέματα, λίγες γυναίκες μπορούν αντισταθούν σ’ έναν άνδρα που ξέρει να τους πει τα πιο ωραία λόγια, την πιο κατάλληλη στιγμή. Κι εννοείται δε μιλάμε για χαζές φράσεις τύπου «ζαχαροπλάστης είναι ο μπαμπάς σου», και τα πολύ κλισέ «σ ‘ερωτεύτηκα από το πρώτο λεπτό».

Μιλάμε για τη σωστή ατάκα που πέφτει στο τραπέζι ως μια ευχάριστη έκπληξη, αυτήν που κάνει την κάθε γυναίκα να νιώθει μοναδική, έξυπνη, όμορφη και δίνει τελικά στον άνδρα τον απόλυτο έλεγχο του μυαλού και του σώματός της. Έναν έλεγχο που την εξιτάρει.

Εδώ, οι σωστές λέξεις κατάφεραν να δημιουργήσουν τα μεγαλύτερα κινήματα του κόσμου ή να ξεκινήσουν ακόμη και πολέμους, πόσο μάλλον ν’ εντυπωσιάσουν μια γυναίκα. Σκεφτείτε μόνο τον Χίλτερ και τους περιβόητους λόγους του, τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Γκάντι. Κατάφεραν ν’ αλλάξουν την ιστορία, χρησιμοποιώντας για όπλα μόνο τις λέξεις τους.

Γιατί όμως μια γυναίκα εντυπωσιάζεται από έναν άντρα που ξέρει να χρησιμοποιεί όμορφα τις λέξεις; Καταρχάς είναι μία ένδειξη καλλιέργειας. Και δεν εννοούμε ότι έχει 3 πτυχία και δύο διδακτορικά. Δείχνει, όμως, ότι είναι διαβασμένος και ψαγμένος. Ότι πίσω απ’ τα μούσια του κρύβεται ένα κεφάλι με μυαλό και το έξυπνο μυαλό είναι ό,τι πιο σέξι μπορεί να διαθέτει ένας άνδρας.

Επίσης, μέσα από τις λέξεις και τις ωραίες προτάσεις ξεδιπλώνει πιο άνετα το χαρακτήρα του κι εκφράζει πιο εύκολα τα αισθήματά του, χωρίς να δημιουργούνται παρεξηγήσεις και δίνοντας τη δυνατότητα για καλύτερη επικοινωνία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από αυτήν της κακής επικοινωνίας

Όσο δυναμική κι αν είναι μια γυναίκα όπως και κάθε άνθρωπος, χρειάζεται δίπλα της κάποιον να την παρηγορεί και να τη συμβουλεύει και να μπορεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις γι’ αυτό. Πολλές φορές η βία –λεκτική ή σωματική– είναι απόρροια έλλειψης επικοινωνίας και δυνατότητας έκφρασης, χωρίς αυτό να τους δικαιολογεί ούτε στο ελάχιστο.

Ένας άνδρας με ωραίο λόγο δείχνει ότι έχει αυτοπεποίθηση και μπορεί να πει τη γνώμη του. Ν’ αναπτύξει διάλογο με σωστά επιχειρήματα, να σε υποστηρίξει λεκτικά μπροστά σε άλλους, να παραγγείλει το κρασί και το φαγητό, να σου πει μία ιστορία το βράδυ για να κοιμηθείς.

Γενικά οι γυναίκες δε θέλουν μόνο να μιλάνε, θέλουν και ν’ ακούνε τον αγαπημένο τους να τους μιλάει. Ακόμη κι αν είναι η χιλιοειπωμένη ιστορία απ’ το στρατό ή από τότε που πήγε κάμπινγκ με τους φίλους του.

Παράλληλα, επειδή η σωστή χρήση της γλώσσας, αντίθετα με όσα μπορεί να πιστεύουν πολλοί, δεν είναι εύκολη, έστω η απόπειρα ενός άνδρα να μιλάει σωστά δείχνει κι ένα δυναμισμό, πέραν από αυτοπεποίθηση. Κι αφού μιλάει ωραία, σίγουρα ξέρει να κάνει και πετυχημένα αστεία. Και μια γυναίκα ζητάει να την κάνουν να γελά. Το χρειάζεται.

Είναι αλήθεια, λοιπόν. Οι άνδρες που ξέρουν να παίζουν με τις λέξεις, ξέρουν να νικούν και στο παιχνίδι των σχέσεων!

Πράξια Αρέστη για το pillowfights.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News