Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣκουρλέτης: «Έχουμε απέναντι μας μια αυτιστική αντιπολίτευση»

Σκουρλέτης: «Έχουμε απέναντι μας μια αυτιστική αντιπολίτευση»

“Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί” υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για τη νέα Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τις έκτακτες ανάγκες, αντικαθιστώντας την Πολιτική Προστασία, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι “η βασική λογική αυτού του σχεδίου που παρουσιάστηκε είναι ότι προσπαθεί να ενσωματώσει μέσα από τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου φορέα αντιμετώπισης των εκτάκτων καταστάσεων και των φυσικών καταστροφών, στη λειτουργία αυτού του φορέα τόσο την επιστημονική γνώση και εμπειρία μαζί με την αντίστοιχη διαχειριστική εμπειρία αυτών των καταστάσεων”.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι “η πολιτική της ακραίας λιτότητας μας δημιούργησε προβλήματα όλα τα τελευταία χρόνια”, και στον τομέα της πυρόσβεσης. Στο θέμα της οικιστικής πολιτικής κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ ότι “είχαν ενσωματώσει στον τρόπο πολιτικής αναπαραγωγής τους την πρακτική των ρουσφετιών, την πολιτική εκείνη που διευκόλυνε την μικροαυθαιρεσία”, αντιθέτως “ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε τέτοιου είδους σχέσεις με την ελληνική κοινωνία”, και αυτό αποτελεί ευκαιρία για τον τόπο, συμπλήρωσε.

Σχετικά με την οικονομία και το μετα-μνημονιακό σκηνικό, ο κ. Σκουρλέτης, επικαλούμενος σειρά δεικτών, συμπέρανε ότι “τα πράγματα για την Ελλάδα είναι σαφώς πολύ πιο καλά και από το 2010 και από το 2015, οφείλουμε και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι”. Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε “αυτιστική” την αντιπολίτευση. Χαρακτηρισμό που δικαιολογεί λέγοντας πως “είτε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, είτε ολοκληρώνεται μια διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, είτε τώρα που αντιμετωπίζουμε μια εθνική τραγωδία και προσπαθούμε όλοι να συζητήσουμε για τις αναγκαίες αλλαγές και για τις πραγματικές αιτίες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η ΝΔ μιλάει μόνο για εκλογές”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τα πιο σημαντικά