Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Σκοπός δεν είναι να μάθουν οι κόρες μας να μην προκαλούν, αλλά...

«Σκοπός δεν είναι να μάθουν οι κόρες μας να μην προκαλούν, αλλά οι γιοι μας να μην βιάζουν»

Με αφορμή την υπόθεση της αδικοχαμένης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία συζητάει για το πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε στα αγόρια να σέβονται τα κορίτσια και να μην τα θεωρούν αντικείμενα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν υπάρχουν θολές γραμμές και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δικαιολογούμε αντίστοιχα περιστατικά και να επιβραβεύουμε τους γιους μας όταν συμπεριφέρονται κατ΄αυτόν τον τρόπο.

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα περιστατικό που αναδημοσιεύει η σελίδα στο facebook, Ναι, Είσαι Μισογύνης, και το οποίο αποτυπώνει πώς οι μπαμπάδες καμαρώνουν όταν ο γιος τους θωπεύει μια κοπέλα έστω και κατά λάθος και πώς χαίρονται να περιγράφουν σε άλλους άνδρες τα κατορθώματα των αγοριών τους δηλώνοντας ότι είναι αρσενικά και ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σαν ένα θηλυκό.

Αυτό είναι το περιστατικό που προβληματίζει για το τι είδους αγόρια μεγαλώνουμε σήμερα

98071099 940208976409416 2779287841346158592 n 1

Όπως τονίζεται εύστοχα και στην ανάρτηση – καταδίκη του εν λόγω περιστατικού ” Οι Έλληνες μπαμπάδες του facebook συνεχίζουν την παράδοση του να εξυμνούν τις παραβιαστικές συμπεριφορές των γιων τους, καποιοι από τους οποιους θα μεγαλώσουν να γίνουν οι βιαστές του αύριο. Κοιτάξτε με τι καμάρι το λεει που έπιασε γυναικείο κώλο, αφού χάζεψε τα εργαλεία φυσικά, γιατί αυτή είναι βρε η “αντρική φύση”, τρυπάνια και γυναικείοι κώλοι απο 2.5 χρονών!

Φυσικά από την πανηγυρική διάθεση του πατέρα το παιδάκι όχι μόνο δε θα καταλάβει ότι έκανε κάτι κατακριτέο αλλά θα περάσει στη συνείδησή του ότι αυτό που έκανε είναι μαγκιά και θα το επαναλάβει γιατι ακριβώς αυτό του δίδαξε ο πατέρας.
Ταυτόχρονα η αντίδραση της κοπέλας που προφανώς θεωρεί οτι “boys will be boys” θα του δώσει το μήνυμα οτι οι γυναικες γουστάρουν τέτοιες συμπεριφορές, ιδίως αν εισαι ομορφος. Και ακριβώς έτσι καλλιεργείται η κουλτούρα του βιασμού, που θεωρεί το γυναικείο σώμα ως κάτι που υπάρχει για να το αρπάζουν τα αγορια και που δεν τα κρατάμε ποτέ υπόλογα γι αυτό αλλά αντιθέτως τα ενθαρρύνουμε. Αρκεί να φανταστούμε πως θα αντιδρούσε ο ίδιος πατέρας αν η 2.5 χρονων κορούλα του πήγαινε να αγγίξει τον κώλο ή αλλα σεξουαλικοποιημένα μέρη ενός άντρα.Εκεί σιγουρα δε θα εκλαμβανόταν ως χαριτωμένο δείγμα οτι της αρέσουν οι άντρες ούτε θα έφερνε τις κάμερες.

Μπαμπάδες, μιλήστε στους γιους σας για την συναίνεση

Μιλήστε στους γιους σας για την συναίνεση και σταματήστε να επιβεβαιώνετε τη δική σας ματσίλα μέσα από αυτούς, για το καλό των γυναικών αλλά και το δικό τους αφού δεν αποκλείεται αύριο μεθαύριο να βλέπουμε τις δικές τους φάτσες πρωτοσέλιδα αφού καταδικαστούν.
Πηγή: Infokids.gr

Τα πιο σημαντικά