Σκοπιανοί έκαψαν την ελληνική σημαία και γέμισαν με υβριστικά μηνύματα τη Μελβούρνη

4 Μαρτίου, 2018 2:47 ΜΜ
More videos

Πολλοί Ελληνες στη Μελβούρνη φοβούνται ότι θα αναζωπυρωθεί η ένταση με την κοινότητα των Σκοπιανών, αρκετά χρόνια έπειτα από τις μεταξύ τους βίαιες συγκρούσεις, καθώς το ονοματολογικό επανήλθε στην επικαιρότητα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, υβριστικά συνθήματα κατά των Ελλήνων εμφανίζονται σε τοίχους εκκλησιών, σε γέφυρες ή σε άλλα σημεία της πόλης.

«Γ@@@στε την Ελλάδα για την αδικία», «Γ@@@μενοι ρατσιστές» μερικά από αυτά, με μια ελληνική σημαία με σβάστικα και ένα χέρι με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο. Αλλού, έβαλαν μία ελληνική σημαία πάνω στην οποία είχαν ζωγραφίσει ένα ανδρικό μόριο. Σε άλλο σημείο, το μήνυμα «Οι Ελληνες είναι Τούρκοι».

«Είναι αηδιαστικό», δήλωσε ο Κρις Μουτζίκης, επικεφαλής της Πανμακεδονικής Ενωσης της Μελβούρνης και Βικτώριας στο news.com.au. «Ανθρωποι με υπερεθνικιστικά αισθήματα είναι φανατικοί. Είναι ρατσιστές», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, Σκοπιανοί κομπάζουν ότι έβαλαν τη σημαία με το μόριο στην ίδια γέφυρα που πριν υπήρχε επιγραφή «Η Μακεδονία είναι ελληνική»,

Greek flags burned during Macedonia protests

Busloads of Macedonian Australians have poured into the city, calling for the European country to keep its name despite a long-running dispute with Greece.

Story: https://yhoo.it/2oNC8lK

#7News

Δημοσιεύτηκε από 7 News Melbourne στις Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018

Από την πλευρά τους, οι Σκοπιανοί της Μελβούρνης τονίζουν ότι «δεν υπάρχει ειρηνική λύση εκτός αν η Ελλάδα δεν σταματήσει να αρνείται στους Μακεδόνες το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και συνεχίζει να κάνει bullying στην ΠΓΔΜ για να αλλάξει όνομα. Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να εκβιάζει μια άλλη».

[iefimerida] [neoskosmos]

Ακολουθήστε μας στο facebook: