Κατέβασαν την πινακίδα «Αεροδρόμιο Μ. Αλέξανδρος» στα Σκόπια

19 Φεβρουαρίου, 2018 9:27 ΜΜ
More videos

Η πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο των Σκοπίων, στην οποία αναγράφεται η ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος», έχει κατέβει και είναι τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου.

Στις εικόνες που κατέγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ, η πινακίδα βρίσκεται στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι των Σκοπίων περνούν από το σημείο για τις καθημερινές τους ασχολίες.

Σε μία από τις φωτογραφίες απεικονίζεται ένας εργαζόμενος, ο οποίος εκτελεί εργασίες στον δρόμο, όπου βρισκόταν η πινακίδα.

Σύμφωνα με το Reuters, που δημοσιοποίησε κάποιες από τις φωτογραφίες, η πινακίδα κατέβηκε λόγω εργασιών στο οδόστρωμα.

Υπενθυμίζουμε, πως η τοποθέτηση των πινακίδων με τα νέα ονόματα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, μετά τη δημοσίευση της απόφασης της κυβέρνησης των Σκοπίων στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η διαδικασία για τη μετονομασία του διεθνούς αυτοκινητόδρομου της χώρας σε αυτοκινητόδρομο «Φιλία» και του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» θα ξεκινήσει μετά τη δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, της σχετικής απόφασης που έλαβε το υπουργικό συμβούλιο των Σκοπίων.

Οι ενέργειες και εργασίες για την αφαίρεση των υπαρχουσών σημάνσεων κυκλοφορίας και την τοποθέτηση των νέων θα διεξαχθούν από το κρατικό Ταμείο Οδοποιίας των Σκοπίων.

[kathimerini] [[protothema]