Σκόπια: «Κατά της λιτότητας και των περικοπών δεν βγήκαν τόσοι Έλληνες στο δρόμο»

February 4, 2018 11:51 PM
More videos

«Ούτε μια διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας και τον περικοπών σε μισθούς και συντάξεις δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τόσους Έλληνες όπως η κυριακάτικη διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία». Έτσι ξεκινά η ανταπόκριση του απεσταλμένου του πρακτορείου ΜΙΑ για το συλλαλητήριο.

Ο Σκοπιανός δημοσιογράφος περιγράφει πως «εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες βρήκαν στους δρόμους της Αθήνας, ανάμεσα τους μικρά αγόρια και κορίτσια και κληρικοί με ελληνικές σημαίες στα χέρια τους». 

«Καλύτερα στο συλλαλητήριο από το να πίνουμε καφέ»

«Οι Έλληνες δήλωσαν στον ανταποκριτή του ΜΙΑ ότι είναι περήφανοι που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο «για να υπερασπιστούν το όνομα Μακεδονία» αντί να πίνουν καφέ και να τρώνε σε κοντινά εστιατόρια» γράφει το επίσημο πρακτορείο της ΠΓΔΜ.

«Προσπαθούμε να δείξουμε στους πολιτικούς ότι δεν πρέπει να «παραδώσουν» το όνομα Μακεδονία» είπε στο ΜΙΑ ο 55χρονος Μάνος Γεωργίου. 

Στα σκοπιανά ΜΜΕ γίνεται να αναφορά στην ανακοίνωση της αστυνομίας ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν 140.000 άνθρωποι. Φυσικά, δεν έλειψε ούτε ο σχολιασμός πως στο συλλαλητήριο ήταν κεντρικός ομιλητής ο Μίκης Θεοδωράκης.

[newsit]

Ακολουθήστε μας στο facebook: