Σκόνη στο σπίτι; Κρατήστε την… μακριά με τα παρακάτω κόλπα!

27 Νοεμβρίου, 2014 4:58 ΜΜ
More videos

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά, όλοι το βιώσαμε και θα συνεχίσουμε να το βιώνουμε λόγω τον πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που πλέον επικρατούν, και αυτό, εκτός φυσικά από όλα τα υπόλοιπα, έχει σαν αποτέλεσμα, να κλεινόμαστε περισσότερο στο σπίτι, να στρώνουμε χαλιά, να ανοίγουμε τα παράθυρα μας πιο σπάνια, και γενικότερα να ζούμε στο… βασίλειο της σκόνης! Ναι κυρίες και κύριοι, ο χειμώνας πάει πακέτο με τη σκόνη, κι εμείς σας έχουμε κάποια βασικά και πρακτικά tips για να την κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από το χώρο σας. Δώστε βάση:

1. Η ηλεκτρική σκούπα παίζει πολύ βασικό ρόλο στη διατήρηση ενός καθαρού, χωρίς σκόνη, σπιτιού γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με τη συσκευή αυτή. Γενικότερα προσπαθήστε να αλλάζετε τη σακούλα της πολύ πριν γεμίσει, ώστε κάθε φορά που θα τη χρησιμοποιείτε, να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτική.

2. Μπορεί να σας κάνει εντύπωση, αλλά ακόμη και τα μαλλιά μας παίζουν βασικό ρόλο στα επίπεδα σκόνης που συγκεντρώνονται στο χώρο μας. Προσπαθήστε λοιπόν να μην τα βουρτσίζετε σε δωμάτια εκτός του μπάνιου σας, γιατί ίσως να μην το υποψιάζεστε, αλλά τα μαλλιά μας, είναι εστία πολλών μικροβίων και φυσικά σκόνης.

3. Το δέρμα, εκτός από μία πολύ μοντέρνα είναι και πρακτική επιλογή, μιας και το υλικό αυτό μαζεύει ελάχιστη σκόνη και εννοείται πολύ λιγότερη από τα υπόλοιπα. Οπότε, ειδικά σε δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε και πολύ, είναι μία ιδανική λύση, μιας και δεν θα είστε αναγκασμένοι να ξεσκονίζετε συνέχεια.

4. Ναι γνωρίζουμε ότι το να είστε συλλέκτες και να είστε περήφανοι για μία συλλογή που ίσως έχετε, είναι κάτι πολύ όμορφο, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραφορτώνετε το χώρο σας με διάφορα μικρά αντικείμενα τα οποία το μόνο που σας προσφέρουν είναι σκόνη και βρωμιά. Αντί λοιπόν να σπαταλάτε το χρόνο σας, καθαρίζοντάς τα, καλύτερα απλά να τα ξεφορτωθείτε!

5. Όπως φυσικά αντιλαμβάνεστε, οι εποχές είναι περίεργες, κάτι που σημαίνει ότι είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, να πληρώνετε κάποιον επαγγελματία για να κάνει το σπίτι σας να αστράφτει.  Παρόλα αυτά, μπορείτε αυτό να το κάνετε 1 ή 2 φορές το χρόνο διότι καλώς ή κακώς, μόνο αυτοί ξέρουν πραγματικά τι θα πει καθάρισμα!

6. Εσείς ξέρατε ότι τα φυτά, εκτός φυσικά από το να ομορφαίνουν το χώρο σας, βοηθούν και τον αέρα να διατηρείται καθαρός; Ελάτε σε επαφή με έναν ειδικό και εκείνος θα σας πει ποια είδη είναι τα καταλληλότερα. Η μόνη προϋπόθεση φυσικά, είναι τα φροντίζετε!

7. Αν είστε καπνιστές, αυτό σίγουρα δεν θα σας αρέσει, αλλά με λύπη σας ενημερώνουμε ότι το κάπνισμα μέσα στους χώρους του σπιτιού, προκαλεί σκόνη, την οποία φυσικά και δεν χρειάζεστε! Και από τη στιγμή που εσείς δεν θα καπνίζετε μέσα στο σπίτι σας, μην επιτρέπετε και σε κανέναν άλλο να το κάνει! Υπάρχουν κανόνες καλώς ή κακώς.

8. Και κάτι τελευταίο που δυστυχώς πολλοί κάνουμε λάθος. Καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιούμε βαριές κουρτίνες, διότι όσο πιο βαριά είναι μία κουρτίνα, τόσο περισσότερη σκόνη συγκεντρώνει, και τόσο δυσκολότερα πλένεται!

queen.gr