Σκληρό βίντεο δείχνει Αφρικανούς μετανάστες να πωλούνται για 200 δολάρια ο καθένας στην Λιβύη

1 Δεκεμβρίου, 2017 2:16 ΜΜ
More videos

Αν νομίζατε ότι η δουλεία ανήκει στο παρελθόν, πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Πολλές έρευνες και ρεπορτάζ επιβεβαιώνουν ότι η δουλεία υπάρχει ακόμα και τώρα στον σύγχρονο κόσμο.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά, η δουλεία ήρθε και πάλι στην επιφάνεια στην Αφρική και πολλοί Αφρικανοί μετανάστες πωλούνται και δημοπρατούνται στην Λιβύη. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο δείχνει αυτό ακριβώς το γεγονός και έχει προκαλέσει την οργή των πολιτών.

Και όμως η δουλεία υπάρχει ακόμα και σήμερα!

CNN

Σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ο Λέοναρντ Ντόιλ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης επιβεβαίωσε:

“Όσο σοκαριστικό και αν ακούγεται είναι αλήθεια. Ο λόγος που συμβαίνει είναι ότι δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου νόμοι στην Λιβύη.”

Τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 150.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λιβύη έχουν περάσει στην Ευρώπη με την ελπίδα να ζήσουν μια καλύτερη ζωή. Ωστόσο, το ταξίδι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και πνίγονται κατά μέσο όρο 3.000 άνθρωποι κάθε χρόνο τα τελευταία 4 χρόνια, καθώς προσπαθούν να περάσουν την Μεσόγειο.

Με τη βοήθεια των Ιταλικών αρχών, η ακτοφυλακή της Λιβύης κατόρθωσε να συλλάβει τα πλοία που μεταφέρουν λαθραία μετανάστες στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι τώρα υπάρχουν από 400.000 έως 1 εκατομμύριο μετανάστες παγιδευμένοι στην Λιβύη και εδώ δημιουργείται το πρόβλημα.

Αυτή η κατάσταση ακολούθησε μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Οι εγκληματίες κλέβουν, βιάζουν και δολοφονούν τους ανθρώπους.

Twitter

Σε προηγούμενη δήλωση του ο Zeid Ra’ad Al Huseein, επίτροπος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε:

“Δεν μπορούμε καν να υπολογίσουμε τις εγκληματικές ενέργειες που υφίστανται οι μετανάστες σε όλα αυτά τα κρυμμένα μέρη που δεν επηρεάζονται από τους νόμους του κράτους. Η κατάσταση των μεταναστών που διασχίζουν τη Λιβύη ήταν τρομακτική την εποχή του Καντάφι, αλλά από τότε έχει γίνει διαβολική.”

Οι μετανάστες πωλούνται από 200 έως 800 δολάρια.

CNN

Στα πλάνα που κυκλοφόρησαν από το CNN μπορούμε να δούμε άντρες που πωλούνται ως σκλάβοι σε φάρμες. Οι έρευνες για το θέμα συνεχίζονται.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

Ο πρόεδρος της Ακτής Ελεφαντοστού, Alassane Ouattara, απευθύνθηκε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, λέγοντας ότι θέλει να τιμωρηθούν οι άνθρωποι πίσω από αυτό το παράνομο εμπόριο σκλάβων:

“Είμαι σοκαρισμένος. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο και αηδιαστικό.”

Ακολουθήστε μας στο facebook: