Σκληρή καραντίνα: Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους μετά την έκρηξη κρουσμάτων

2 Ιανουαρίου, 20224:58 ΜΜ

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν τα 40.000 στο κλείσιμο της χρονιάς του 2021, η Όμικρον φαίνεται να εξαπλώνεται με μη ελεγχόμενο ρυθμό προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας, και πιο συγκεκριμένα στις ΜΕΘ του covid.

Η συντριπτική πλειοψηφία (86,28%) των κρουσμάτων που καταλήγουν να χρειάζονται διασωλήνωση είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι, γεγονός που δείχνει την αναγκαιότητα να πιεστεί ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι του πληθυσμού να εμβολιαστεί οχυρώνοντας τόσο τον οργανισμό του όσο και τις αντοχές του Ε.Σ.Υ.

Η επιτροπή των ειδικών συνεχίζει να επιμένει σε προτάσεις μέτρων που θα αφορούν την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους ανεμβολίαστους, οι συζητήσεις όμως αφορούν προς ποιες ομάδες ανθρώπων θα ισχύσει αυτή η υποχρεωτικότητα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική απόφαση, όμως οι δηλώσεις ανθρώπων του υπουργείου υγείας, όσο και μεμονωμένων μελών της επιτροπής των ειδικών, δείχνουν ότι τα μέτρα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών δε θα αφορούν το επαγγελματικό κομμάτι του πληθυσμού, αλλά ο διαχωρισμός θα γίνει ηλικιακά.

Μάλιστα υπήρξε από την Τετάρτη η πρόταση να υπάρξει συνολική απαγόρευση μετακινήσεων των ανεμβολίαστων στην περίοδο των εορτών, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. Η απόφαση για παράταση κάποιων από τα ισχύοντα μέτρα ίσως είναι μονόδρομος μετά από την έξαρση των κρουσμάτων στην περίοδο των εορτών.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News