Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
διάφορα«Σκληρή» η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει «σπάσει» κάθεται σιωπηλή στη ΓΑΔΑ -...

«Σκληρή» η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει «σπάσει» κάθεται σιωπηλή στη ΓΑΔΑ – Το πρωί στον Εισαγγελέα

Στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγείται το πρωί της Πέμπτης η μητέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα το περάσει στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και την Πέμπτη στις 11:00, θα οδηγηθεί τον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Το γεγονός ότι οι θεράποντες γιατροί της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσαν στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ότι δεν έδωσαν ποτέ την ψυχοδραστική ουσία κεταμίνη, που χρησιμοποιείται και στην κτηνιατρική, η οποία ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της, καθώς και η επιβεβαίωση από ιατροδικαστή, άνοιξαν τον δρόμο για την διαλεύκανση του θανάτου της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πώς εξιχνιάστηκε ο θάνατος της Τζωρτζίνας – Το σενάριο για εννέα απόπειρες να σκοτώσει την κόρη της

Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μετά την άσκηση ποινική δίωξης και τη σύλληψη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου. Η γυναίκα, που τέθηκε υπό κράτηση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, όπου και καταθέτει τις τελευταίες ώρες, χωρίς τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα.

Η κατάθεση, όπως όλα δείχνουν, ίσως διαρκέσει και όλο το βράδυ.

«Ύστερα από 10 ώρες ανάκρισης θα ομολογήσει και για τα άλλα δύο παιδιά» είπε ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, Θανάσης Κατερινόπουλος, για τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Το πιο πιθανό είναι να αρνηθεί αλλά από ότι μπορώ να εκτιμήσω αν αυτή εξεταστεί 8 – 10 ώρες όχι μόνο θα ομολογήσει το πού βρήκε την κεταμίνη αλλά και πώς θανάτωσε και τα άλλα δύο παιδιά γιατί είμαι πεπεισμένος πλέον ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από τα χέρια της», δήλωσε και πρόσθεσε: «Φτάσαμε στην αρχή του τέλους της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία αλλά μόνο για την Τζωρτζίνα, έχουμε και τα άλλα δύο παιδιά τα οποία ”έφυγαν” από τα χέρια της μητέρας τους».

Αύριο αναμένεται η 33χρονη να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι αστυνομικοί, νωρίς το απόγευμα ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην προσαγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία, μάλιστα, την ώρα εκείνη παραχωρούσε συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Πάτρας.

Της χτύπησαν την πόρτα, της είπαν ότι η εισαγγελία ζήτησε διευκρινίσεις για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και γι’ αυτό θα πρέπει να τους ακολουθήσει.

Τότε εκείνη φέρεται να τους είπε: «Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να έρθω μαζί σας για διευκρινίσεις».

Πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης.

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς. Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Τρεις εβδομάδες πάλευαν να «δέσουν» το έγκλημα με την κεταμίνη

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν απο τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ό,τι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να εχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού – δηλαδή εισπνεόμενα – είτε ενδομυικά

Τα πιο σημαντικά