Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
διεθνήΣκληρές εικόνες με νοσοκόμες να φυγαδεύουν πρόωρα βρέφη από τις βόμβες στο...

Σκληρές εικόνες με νοσοκόμες να φυγαδεύουν πρόωρα βρέφη από τις βόμβες στο Χαλέπι της Συρίας.

Γιατροί απομακρύνουν πρόωρα βρέφη από τις θερμοκοιτίδες. Το παιδιατρικό νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι έγινε στόχος βομβαρδισμού και το ιατρικό προσωπικό πανικόβλητο προσπαθεί να μεταφέρει ανυπεράσπιστα βρέφη σε κάποιο πιο ασφαλές μέρος.

1

Αυτές οι εικόνες της φρίκης του πολέμου στην Συρία μεταδόθηκαν από το δίκτυο Al Jazeera και ανάγκασαν την αμερικανική κυβέρνηση και τα Ηνωμένα Έθνη να καταδικάσει ανοικτά την κυβέρνηση της Συρίας και τους Ρώσους συμμάχους της.

Ο καπνός έχει καλύψει τα πάντα στο χώρο που κάποτε θύμιζε νοσοκομείο. Οι νοσοκόμες ξεσπούν σε κλάματα καθώς προσπαθούν να βοηθήσουν τα βρέφη.

1

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στον βρετανικό Independent από Σύρο δημοσιογράφο δείχνει τα πρόωρα μωρά να βρίσκονται στο πάτωμα καλυμμένα με μία κουβέρτα ενώ μία νοσοκόμα προσπαθεί να τα κρατήσει στη ζωή.

Το νοσοκομείο αυτό καταστράφηκε την Πέμπτη, την τρίτη ημέρα της επανέναρξης των επιθέσεων των συριακών και ρωσικών δυνάμεων σε περιοχές της πόλης που ελέγχονται από τους αντάρτες.

1

Τουλάχιστον 100 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ενώ επί τέσσερις μήνες δεν έχει φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους αμάχους, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δείτε το βίντεο

[independent] [Al Jazeera English] [athensvoice]

Τα πιο σημαντικά