Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΣκλαβενίτης: Τεράστια κίνηση – Εκεί ρίχνει αδιανόητα εκατομμύρια

Σκλαβενίτης: Τεράστια κίνηση – Εκεί ρίχνει αδιανόητα εκατομμύρια

Σκλαβενίτης: Με την ένταξη των νέων Καταστημάτων, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Κύπρου ενισχύει το δίκτυό της φτάνοντας συνολικά τα 27 Καταστήματα – Θα διατηρηθεί το σύνολο των 769 θέσεων εργασίας.

Η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Κύπρου ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την οικογένεια Παπαντωνίου για την ενσωμάτωση των Υπεραγορών Papantoniou Supermarkets στο Δίκτυό της.

Με την ένταξη των νέων Καταστημάτων, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Κύπρου ενισχύει το Δίκτυό της φτάνοντας συνολικά τα 27 Καταστήματα, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του λιανεμπορίου και αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας.

Ως αποτέλεσμα, ακόμα περισσότεροι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας στις πιο χαμηλές τιμές της αγοράς και θα απολαμβάνουν κορυφαία εξυπηρέτηση. Σημειώνεται ότι θα διατηρηθεί το σύνολο των 769 θέσεων εργασίας.

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

Σκλαβενίτης: Σκάει… βόμβες – Πού μπαίνει και προκαλεί «σεισμό»

Μέχρι αρχές Ιουλίου η Ten Brinke θα έχει παραδώσει στον όμιλο Σκλαβενίτη το βιομηχανικό κτίριο που αναπτύσσει εδώ και καιρό για λογαριασμό του στην οδό Ψηλορείτη, στην Μαγούλα, όπως επιβεβαιώνουν στο FnB Daily πηγές με γνώση της υλοποίησης του έργου.

Σύμφωνα με το FnBDaily, υπενθυμίζεται πως το υπό κατασκευή βιομηχανικό κτήριο είναι μικτής χρήσης, με την Σκλαβενίτης να μεταστεγάζει στην Μαγούλα την παραγωγή έτοιμων γευμάτων, με τα οποία τροφοδοτεί τα καταστήματα της, ενώ παράλληλα αναπτύσσει νέους αποθηκευτικούς χώρους για καλύτερη διαχείριση των παραγγελιών του.

Όπως μαθαίνουμε, η αρχική επικοινωνία με την Ten Brinke αφορούσε την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου logistics center, όμως στην πορεία η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να μεταφέρει εκεί και την παραγωγή των έτοιμων γευμάτων. Με την παράδοση του έργου, η Σκλαβενίτης θα μεταφέρει σταδιακά τις λειτουργίες της στο νέο κτίριο, το οποίο θα είναι σε πλήρη λειτουργία έως το τέλος του 2024.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Σκλαβενίτης επενδύει τον τελευταίο καιρό στο real estate και στην αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην κατοχή της, με σκοπό την καλύτερη διαχείριση των εργασιών της.

Όπως είχατε διαβάσει στο FnB Daily έλαβε από τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας την προέγκριση οικοδομικής αδείας για το ακίνητο που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Μαρκοπούλου – Καλυβίων, στην περιοχή Μπουγάζι ή Ρίζα Γκιάκου Σαμάρθι. Πρόκειται για ακίνητο το οποίο η Σκλαβενίτης σχεδιάζει να μετατρέψει από αποθήκη σε βιομηχανική μονάδα αρτοζαχαροπλαστικής.

Η συνεργασία μεταξύ Σκλαβενίτη και Ten Brinke δεν σταματά όμως εδώ, καθώς όπως πληροφορείται το FnB Daily, τα δύο μέρη είναι σε συζητήσεις και για την αξιοποίηση του ακινήτου εντός του οποίου βρίσκεται το εργοστάσιο της BSH στου Ρέντη. Για τν βέλτιστη ανάπτυξη του ακινήτου η Σκλαβενίτης σύστησε μια νέα εταιρεία, στην οποία μοναδικός μέτοχος είναι οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, με το μετοχικό να ανέρχεται σε €300 χιλ.

Στον σκοπό της εταιρείας έχουν ενταχθεί ποικίλες δραστηριότητες, από εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακίνητων, δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας μέχρι και υπηρεσίες θεατρικών αιθουσών, θέλοντας η αλυσίδα να διατηρήσει ευελιξία μέχρις ότου αποφασίσει πως θα αξιοποιήσει το ακίνητο.

Σκλαβενίτης: Έκλεισε super deal – Τρόμος σε MyMarket, LIDL και Βασιλόπουλο

Με… σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η Σκλαβενίτης, η οποία «έκλεισε» νέο deal για την επέκταση της παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τον Οικονομικό Ταχυδρόμο, η εταιρεία της οικογένειας Σκλαβενίτη υπέγραψε συμφωνία με την διοίκηση των σούπερ μάρκετ «Φλεβάρης» για την μεταβίβαση των καταστημάτων της στην Ρόδο.

Πρόκειται για δυο καταστήματα μεσαίου μεγέθους σε κομβικά ωστόσο σημεία του κοσμοπολίτικου νησιού (Κολύμπια και Κάλαθος), τα οποία συγκεντρώνουν υψηλή τουριστική κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η μετατροπή των καταστημάτων στα «χρώματα» της Σκλαβενίτης θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα ενώ πρόθεση της αθηναϊκής αλυσίδας είναι οι υφιστάμενοι υπάλληλοι να παραμείνουν στη θέση τους.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έσπασε το άβατο του Σκλαβενίτη στη μάχη του quick commerce

Η «Φλεβάρης» φέρεται να αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα οικονομικές δυσκολίες και για αυτό αναγκάστηκε να κλείσει κατάστημα που λειτουργούσε στην περιοχή του Αφάντου.

Η «είδηση» για την συμφωνία με την Σκλαβενίτης συζητείται ήδη έντονα στην τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει τον κορυφαίο Έλληνα retailer να επεκτείνεται με σταθερούς ρυθμούς στο νησί των Ιπποτών. Η εταιρεία διαθέτει ήδη τέσσερα μεγάλα καταστήματα στην Ρόδο, τα οποία συγκεντρώνουν την προτίμηση μεγάλης μερίδας των ντόπιων καταναλωτών.

Να σημειωθεί πως παρουσία στο σμαραγδένιο νησί έχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα super market της χώρας, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, τα MyMarket, η Lidl και η «Κρητικός». Μασούτης και Γαλαξίας δεν έχουν κάνει ακόμη την κίνησή τους.

Στο μεταξύ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του κυπριακού ομίλου Παπαντωνίου από την Σκλαβενίτης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει το deal, αφού το κλίμα είναι θετικό.

Το σενάριο εξαγοράς των υπεραγορών του ομίλου Παπαντωνίου από τον όμιλο Σκλαβενίτης άρχισε να ακούγεται έντονα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η φημολογία αφορούσε την πρόθεση του Σκλαβενίτη να ενισχύσει τη δυναμική του στην κυπριακή αγορά μέσω εξαγοράς ή συνεργασίας με την υπεραγορά Παπαντωνίου.

Αυτή τη στιγμή, η Σκλαβενίτης διατηρεί 18 σημεία στην Κύπρο (κληρονομιά από την εξαγορά του Μαρινόπουλου) και αυτήν τη στιγμή αποτελεί τον τρίτο παίκτη στην εν λόγω αγορά πίσω από την κυπριακή Άλφα Μέγα και τη Lidl. Τα καταστήματα που έχει στο δίκτυό του o Σκλαβενίτης βρίσκονται σε Λευκωσία (8), Λεμεσό (5), Πάφο (2), Λάρνακα (2) και Παραλίμνι (1). Συνολικά απασχολεί 1.570 άτομα προσωπικό, ενώ υπολογίζεται ότι στα καταστήματα της αλυσίδας μπαίνουν καθημερινά περίπου 20.000 άτομα.

Στον αντίποδα, η Υπεραγορά Παπαντωνίου αριθμεί 9 καταστήματα ενώ από το 2018 λειτουργεί υπερσύγχρονο κέντρο διανομής για καλύτερο χειρισμό των αποκλειστικών εισαγωγών και της ιδιωτικής ετικέτας Παπαντωνίου. Παράλληλα, έχει επενδύσει στη δημιουργία σύγχρονης μονάδας μεταποίησης και συσκευασίας φρέσκων κρεάτων, φρούτων και λαχανικών

Το νέο σχήμα, εφόσον τελεσφορήσουν θετικά οι διαπραγματεύσεις θα ηγηθεί της τοπικής αγοράς, με τζίρο που αθροιστικά θα υπερβαίνει τα 320 εκατ. ευρώ.

Σκλαβενίτης: Αγορά… βόμβα – Γίνεται πλέον κολοσσός

Σε νέα αγορά… βόμβα προχώρησε ο Σκλαβενίτης!

Υπό τον έλεγχο της αλυσίδας Σκλαβενίτης περνά το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το mononews, οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και οι υπογραφές αναμένονται πριν το τέλος του έτους.

Υπάρχουν σκέψεις να χρησιμοποιηθεί είτε για τη δημιουργία logistic center είτε για κάποιο άλλο σκοπό με τις αποφάσεις για τη χρήση του να λαμβάνονται από τη διοίκηση της εταιρείας μετά τη νέα χρονιά.

Η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη με ένα δίκτυο 455 καταστημάτων, έχουν τέσσερα κέντρα διανομής παραγγελιών e market και έξι κέντρα διανομής σε όλη την Ελλάδα.

Οι εγκαταστάσεις οι οποίες θα περιέλθουν στην κατοχή της είναι το ακίνητο 53.339 τ.μ. που έχει ανεγερθεί σε ένα ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 51.845 τ.μ..

Στο ακίνητο αυτό, επί της οδού Παρνασσού στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, λειτουργούσε για δεκαετίες το εργοστάσιο της Πίτσος, μέχρι «έκλεισε» τις μηχανές του τον Απρίλιο του 2021.

H BSH Hellas, μέλος του Robert Bosch Group, μετέφερε την παραγωγή της σε εργοστάσιο του ομίλου στην Πολωνία και την Τουρκία ενώ μέρος των εργαζομένων του εργοστασίου της Πίτσος έχει προσληφθεί από την Pyramis στο νέο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς κλείνει το κεφάλαιο της Πίτσος στην Ελλάδα, με την εταιρεία να κρατά μόνο την εμπορική δραστηριότητα.

Η Σκλαβενίτης, η οποία σε επίπεδο ομίλου πέτυχε πέρυσι πωλήσεις 4,47 δισ. Ευρώ (έναντι 3,98 δισ. ευρώ το 2021) και κέρδη προ φόρων 78,5 εκατ. ευρώ (από €92,5 εκατ. το 2021), ποσοστό 1,75% επί του συνολικού κύκλου εργασιών απασχολεί 36.270 εργαζόμενους, διαθέτει συνολικά 526 Καταστήματα, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 650.000 πελάτες την ημέρα.

Τα πιο σημαντικά