Σκέρτσος: «Να σταματήσει η σπέκουλα – Επενδύσαμε στην Πολιτική Προστασία»

6 Αυγούστου, 2021 9:55 ΜΜ
More videos

Σπέκουλα χαρακτηρίζει την κριτική για ανεπαρκή μέσα πυρόσβεσης ο υφυπουργός στον πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος με ανάρτησή του στο Facebook όπου παραθέτει στοιχεία συγκρίνοντας τα μέσα πυρόσβεσης (εναέρια και επίγεια), τον αριθμό των πυροσβεστών και τις δαπάνες για την Πολιτική Προστασία μεταξύ των ετών 2018 και 2021 για να δείξει ότι υπάρχει ενίσχυση των μέσων Πολιτικής Προστασίας.

Στην ανάρτησή του ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη παραθέτει επίσης στοιχεία συγκρίνοντας τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης με αυτά άλλων -κυρίως μεσογειακών χωρών- προκειμένου να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα εναέρια μέσα ανά κάτοικο.

«Έχουμε αρκετά ή λίγα εναέρια μέσα πυρόσβεσης; Πολλούς ή λίγους πυροσβέστες; Έγιναν επενδύσεις στην πολιτική προστασία τα τελευταία δύο χρόνια ή όχι;

»Ας δούμε τα δεδομένα όπως αποτυπώνονται στις καταστάσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να σταματήσει επιτέλους η σπέκουλα για τα δήθεν ανεπαρκή μέσα στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς φυσικής καταστροφής που βιώνουμε.

Η πολιτική προστασία αποτέλεσε εξαρχής βασική πολιτική και χρηματοδοτική προτεραιότητα της κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται στις σημαντικές επενδύσεις που έγιναν σε προσωπικό, δομές και εξοπλισμό έως σήμερα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σκέρτσος.

Ατυχείς συγκρίσεις και ψευδή στοιχεία

Επίσης ο κ. Σκέρτσος παραθέτει ποσά για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, μαζί με τα ποσά που δόθηκαν για την ενίσχυση της οικονομίας την περίοδο της πανδημίας και τονίζει: «Επιπλέον, μια απάντηση με στοιχεία σε όσους διακινούν ατυχείς συγκρίσεις και ψευδή στοιχεία δημοσίων δαπανών που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να στηριχθούν οριζόντια και στοχευμένα όλοι οι κλάδοι της οικονομίας και οι εργαζόμενοι που υπέστησαν ζημιές από τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα».

Στην ανάρτησή του ο κ. Σκέρτσος καταλήγει:

«Επί δύο χρόνια η χώρα μας, όλοι οι πολίτες μαζί με το κράτος, αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κρίσεις και το πράττει με αίσθημα ευθύνης και δικαιοσύνης, διαρκή εγρήγορση και διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο δομές, διαδικασίες και μηχανισμούς του κράτους που όλοι γνωρίζουμε ότι επί χρόνια δυσλειτουργούν.

Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία είναι η ενότητα, η πίστη στην αλήθεια και η αδιαπραγμάτευτη βούληση ότι πρέπει να παραδώσουμε μια καλύτερη χώρα στα παιδιά μας».