Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΣκέφτεται να αυτοκτονήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σκέφτεται να αυτοκτονήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα μετά και τη σύλληψη της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, που ήταν το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη.

Η 33χρονη πέρασε όλη τη νύχτα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής φρουρούμενη συνεχώς, ενώ δεν απάντησε σε καμία ερώτηση των αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα παρά τις αποδείξεις που της παρουσίαζαν οι αστυνομικοί σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, η ίδια αρνούνταν να παραδεχθεί το οτιδήποτε και συνέχιζε – κρατώντας μια σκληρή στάση, σύμφωνα με τους αστυνομικούς – να επιμένει στο δικό της αφήγημα τονίζοντας πως δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στο θάνατο των παιδιών της.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας η Πισπιρίγκου δεν έμεινε ούτε ένα λεπτό μόνη της και συνοδευόταν από γυναίκα αστυνομικό ακόμα και όταν ζητούσε να πάει στην τουαλέτα! Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα κρατείται σε έναν ειδικό χώρο (αποστειρωμένο τον χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί) προκειμένου να μην έρθει καν σε επαφή με άλλες κρατούμενες. Ο λόγος που οι αστυνομικοί βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή είναι ο φόβος ότι η μητέρα των τριών παιδιών μπορεί να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό της. Μάλιστα χθες, Τετάρτη, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Πάτρα είχε αναφέρει στις αρμόδιες Αρχές πως έχει πληροφορίες ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να αποπειραθεί να αυτοκτονήσει.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη λύση του μυστηρίου

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια»! Αυτό φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην Πάτρα και της ζήτησαν να τους συνοδεύσει στην Αθήνα και αυτό ήταν η αρχή του τέλους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, όταν η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, μπήκε στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο για να μην υπάρξει πιθανότητα να πληροφορηθεί ότι δεν είναι μια απλή μεταφορά στην Αθήνα, αλλά προσαγωγή που στη συνέχεια έγινε σύλληψη.

Στην ουσία όμως, η υπόθεση είχε πάρει πια τον δρόμο της, οι εξελίξεις είχαν τρέξει και οι διαδικασίες για τη σύλληψή της είχαν δρομολογηθεί. Τι και αν ακόμη και στην επικοινωνία που είχε μέσω μηνυμάτων με δημοσιογράφο της Πάτρας έκανε πως δεν γνώριζε τίποτα για την κεταμίνη: «Έλα ντε, δεν έχουμε ιδέα», ήταν η πρώτη της αντίδραση.

Μετά το εύρημα της ουσίας κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε άμεσα σε άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία στη μητέρα των παιδιών. Η δίωξη για ανθρωποκτονία που άσκησε η Εισαγγελία αφορά μόνο τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Πώς όμως οδηγήθηκαν μέχρι εκεί οι εξελίξεις; Ολο το προηγούμενο διάστημα οι έρευνες της Αστυνομίας σε Αθήνα και Πάτρα «έτρεχαν» παράλληλα με τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις των ιατροδικαστών που είχαν αναλάβει την υπόθεση. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές που αναφέρουν ότι ποτέ δεν έδωσαν κάποιο φάρμακο στη μικρή Τζωρτζίνα, που να περιέχει τις ουσίες που βρέθηκαν στην τοξικολογική εξέταση που διενεργήθηκε μετά τον θάνατο του παιδιού.

Αυτό ήταν και το βασικό στοιχείο που έκανε τους αστυνομικούς να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση του θανάτου του 9χρονου κοριτσιού και να αναμένουν πια και τυπικά το ένταλμα για τη σύλληψη της μητέρας. Ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την έρευνα για τις τοξικολογικές εξετάσεις κατέθεσε και εκείνος για τις ουσίες που βρέθηκαν στο σώμα του παιδιού πως «ήταν τελείως παράταιρες με την ασθένειά του». Εξάλλου, όπως προέκυψε από τις έρευνες γύρω από τη συγκεκριμένη ουσία, οι Αρχές «έδεσαν» την υπόθεση όταν τους μεταφέρθηκε από τους γιατρούς πως η κεταμίνη δίνεται για την αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης και ότι είναι μία ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα. Κάπου εκεί γράφτηκε και ο προσωρινός επίλογος της αστυνομικής έρευνας η οποία, πλέον, θα εστιάσει στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Τα πιο σημαντικά