Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024
ΕλλάδαΣκάβουν στο κέντρο της Τρίπολης για θησαυρό από την Τουρκοκρατία

Σκάβουν στο κέντρο της Τρίπολης για θησαυρό από την Τουρκοκρατία

Άλλοι λένε ότι εκεί όπου σκάβουν τα συνεργεία υπάρχει μόνο ένας βόθρος και άλλοι, ότι στο ένα μέτρο υπάρχουν θαμμένες λίρες.

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Άρεως, στην Τρίπολη, οι ανασκαφές για τον χαμένο θησαυρό που αναζητά Πατρινός στην Τρίπολη και ολοκληρώθηκαν -χωρίς αποτέλεσμα- λίγο πριν τη μία το μεσημέρι.

Οι σχετικές άδειες και αποφάσεις είχαν ληφθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο πίσω από τη μαρμάρινη βρύση στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει, εκτός, φυσικά, από το συνεργείο του Δήμου.

«Ο κρυμμένος θησαυρός υπάρχει εκεί από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Πιστεύω ότι πρόκειται για 400 κασονάκια του 1821 και πριν», έχει δηλώσει ο 65χρονος Βασίλης Παπαλαμπρακόπουλος στο παρελθόν, μιλώντας στο thebest.gr.

Για περίπου 45 λεπτά, τα μηχανήματα έσκαψαν σε βάθος δυο μέτρων, σύμφωνα με το kalimera-arkadia.gr.

Εκεί βρήκαν μία πλεξίδα από σίδερα, που πιθανόν αποτελούσαν τη βάση για τις παλιές υπόγειες τουαλέτες που υπήρχαν στην περιοχή. Τα σίδερα έκοψε η Πυροσβεστική και τα μετέφερε όχημα του Δήμου για να πεταχτούν και να μπορέσουν να συνεχιστούν οι ανασκαφές.

Ραδιολόγος μετέβη από το Άστρος και με ειδική βέργα εντόπιζε μέταλλα στο υπέδαφος.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν και πολλοί πολίτες, οι οποίοι περίμεναν να δουν τι θα συμβεί – ο καθένας με την άποψή του. Άλλοι λένε ότι εκεί όπου σκάβουν τα συνεργεία δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά ένας βόθρος. Άλλοι λένε ότι τις λίρες συνηθίζεται να τις θάβουν στο ένα μέτρο.

Εφόσον πάντως βρεθεί θησαυρός, ο Δήμος θα είναι δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πάει σε αυτούς που έκαναν το αίτημα.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

[arcadiaportal] [kalimera-arkadia]Τα πιο σημαντικά