Σπάνιος σκαντζόχοιρος δίχως αγκάθια τρελαίνεται για μασάζ

22 Οκτωβρίου, 20163:20 ΜΜ
More videos

Γνωρίστε τον Νέλσον, τον φαλακρό και χωρίς καθόλου αγκάθια σκαντζόχοιρο που βρίσκεται στο καταφύγιο ζώων Foxy στο Νόρφολκ του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό το μικρό πλασματάκι είναι ντροπαλό, ευάλωτο και χρειάζεται την προστασία των ανθρώπων για να επιβιώσει. Χωρίς τα αγκάθια του δεν θα άντεχε πολύ στην άγρια φύση μιας και αποτελεί εύκολη λεία για τα αρπακτικά ζώα. Ο Νέλσον δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει στο καταφύγιο αφού απολαμβάνει μια καλή ζωή με αγάπη, φροντίδα, ζεστασιά και σπα με λάδι για μασάζ.

«Δεν μάθαμε τι προκάλεσε την απώλεια του τριχώματος και των αγκαθιών του. Είναι μυστήριο αλλά για να έχει καταφέρει να επιβιώσει μέχρι την ενηλικίωσή του, πρέπει να είχε αγκάθια παλαιότερα. Η υγεία του είναι πολύ καλή παρόλο που είναι φαλακρός.» δηλώνει η Tonia Garner, η διευθύντρια του καταφυγίου Foxy στο Metro.

Οι εθελοντές πιστεύουν πως η κατάσταση του Νέλσον οφείλεται στο άγχος που σχετίζεται με την αλωπεκία που ανέπτυξε αφού βίωσε ένα τραυματικό γεγονός στην άγρια φύση. Όλα τα αγκάθια του έπεσαν χωρίς να αναπτυχθούν και πάλι.

Το προσωπικό ελπίζει να επανεμφανιστούν και καθημερινά του κάνουν μασάζ με έλαια αμυγδάλου για να τονωθεί η ανάπτυξή τους. Δυστυχώς, αυτό δεν βοήθησε ως τώρα αλλά θα συνεχίσουν το μασάζ σε καθημερινή βάση. Ο σκαντζόχοιρος φαίνεται να απολαμβάνει τις συνεδρίες για σπα που τον κρατούν ζεστό και το δέρμα του απαλό και λείο.

Ένα θετικό στοιχείο είναι πως η κατάστασή του τον κάνει ακόμη πιο αξιολάτρευτο μιας και μπορεί κανείς να τον αγκαλιάσει παρόλο που είναι σκαντζόχοιρος.

Αυτός είναι ο Νέλσον, ένας σκαντζόχοιρος χωρίς αγκάθια.1

Χωρίς τα αγκάθια του δεν θα άντεχε πολύ στην άγρια φύση μιας και αποτελεί εύκολη λεία για τα αρπακτικά ζώα.2

«Είναι μυστήριο αλλά για να έχει καταφέρει να επιβιώσει μέχρι την ενηλικίωσή του, πρέπει να είχε αγκάθια παλαιότερα. Η υγεία του είναι πολύ καλή παρόλο που είναι φαλακρός.» δηλώνει η Tonia Garner, η διευθύντρια του καταφυγίου Foxy στο Metro.3

Ο Νέλσον δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει στο καταφύγιο αφού απολαμβάνει μια καλή ζωή.

4

Ζει με πολύ αγάπη, φροντίδα, ζεστασιά και απολαμβάνει τα σπα με λάδι για μασάζ.5

«Είναι πιθανό να μην μάθουμε ποτέ τι ακριβώς του προκάλεσε την απώλεια του τριχώματος και των αγκαθιών του.»6

Η κατάσταση του Νέλσον τον κάνει ακόμη πιο αξιολάτρευτο μιας και μπορεί κανείς να τον αγκαλιάσει.7

Περισσότερες πληροφορίες: Foxy Lodge Wildlife Rescue | Facebook (h/t: metro)

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News