Σύριος πρόσφυγας και πρώην ράφτης σώζει νύφη από βέβαιη αποτυχημένη εμφάνιση.

2 Οκτωβρίου, 2016 3:06 ΠΜ
More videos

Μερικές ώρες πριν από τον γάμο της, στην περιοχή Γκελφ του Οντάριο στον Καναδά, η Jo Du ήταν έξαλλη με αυτό που της είχε συμβεί: Το φερμουάρ του νυφικού της είχε σπάσει και καμία παράνυμφος, κανένας άνθρωπος μέσα στο σπίτι δεν ήξερε πώς να το φτιάξει ή να βρει ράφτη ανήμερα Κυριακής.

Την λύση έδωσε αρχικά η φωτογράφος του γάμου Lindsay Coulter, έχοντας διακρίνει πως ο γείτονας της Jo, David Hobson, είχε ανοίξει την πόρτα του γκαράζ του. Πρότεινε στις παρανύμφους να ρωτήσουν τον David Hobson αν είχε κάτι σε φερμουάρ.

1

Για -εντυπωσιακά- καλή τους τύχη, ο David Hobson φιλοξενούσε μια οικογένεια Σύριων προσφύγων, εκ των οποίων ο πατέρας, Ibrahim Halil Dudu, είχε δουλέψει στο Χαλέπι ως ράφτης για 28 χρόνια.

Η φωτογράφος έγραψε ότι αρκούσε μόνο ένα χτύπημα στην πόρτα του γείτονα, για να τους επισκεφθεί ο Hobson μαζί με τον Dudu και τον γιο του και να ράψουν το νυφικό στο σημείο που είχε σπάσει το φερμουάρ.

«Ο γείτονας μου είπε πως η οικογένεια είχε μετακομίσει στον Καναδά μόλις 4 μέρες πριν. Δεν μιλούσαν λέξη αγγλικά και επικοινωνούσαν μέσω Google Translate. Ο γιος κοιτούσε τον πατέρα του, τα κορίτσια γύρω του, την φωτογραφική μου μηχανή και ξανά τον πατέρα του άπειρες φορές. Περιεργαζόταν τα πάντα, σε πολύ καλή διάθεση.

2Δεν μπορούσανα κάνω κάτι άλλο παρά να τους κοιτάζω με δέος.» Ο Hobson αποκάλυψε επίσης πως η επιχείρηση και το σπίτι του Halil Dudu είχαν καταστραφεί από βόμβες μερικά χρόνια πριν. «Μετά την απόδρασή τους, κατάφεραν να φτάσουν στην Τουρκία. Εκεί περίμεναν 3 χρόνια μέχρι να τους δεχτεί κάποια χώρα. Τελικά τους δέχτηκε ο Καναδάς.«

[guardian] [rise]

Ακολουθήστε μας στο facebook: