Σύριοι δάσκαλοι: «Θα διδάσκουμε και ας μας βομβαρδίζουν»

31 Ιανουαρίου, 2016 10:25 ΜΜ
More videos

Ο ΟΗΕ ενημέρωσε ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία θα γίνουν πρόσφυγες έως το τέλος του 2016 με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά τους.

Δύο εκατομμύρια παιδιά στη Συρία αδυνατούν να πάνε στο σχολείο ενώ στο Χαλέπι, τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, οι αεροπορικές επιδρομές και οι ρίψεις βομβών είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Η πόλη ελέγχεται από κυβερνητικό στρατό όμως οι μάχες είναι συνεχείς.

Οι μαθητές φοβούνται να πάνε σχολείο γιατί έχουν δει με τα μάτια του ή να βομβαρδίζονται κτίρια δίπλα από το σχολείο τους ή και τους συμμαθητές τους να σκοτώνονται.
Η ομάδα αλληλεγγύης Save the Children δημοσίευσε ότι  τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Συρία έχουν γίνει 4.000 επιθέσεις σε σχολεία.

Και δεν είναι μόνο ο κίνδυνος του βομβαρδισμού που αποτρέπει τους μαθητές από το να πάνε στο σχολείο τους, είναι και που πολλά μικρά παιδιά υποχρεωτικά βοηθούν τους δικούς τους στον αγώνα τους για επιβίωση.

Παρ΄ όλα αυτά οι δάσκαλοι και οι καθηγητές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα σχολεία τους και ότι θα συνεχίσουν να μπαίνουν στις τάξεις και να κάνουν μάθημα ανεξάρτητα αν πετούν αεροπλάνα από πάνω τους ή γίνονται επιδρομές.

5.000 σχολεία έχουν βομβαρδιστεί, χαρακτηριστεί ακατάλληλα ή έχουν βρει καταφύγιο άνθρωποι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Μέχρι στιγμής ο πόλεμος στη Συρία έχει σκοτώσει 250.000 ανθρώπους ενώ έχουν γίνει πρόσφυγες τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Πηγή: alfavita.gr

Ακολουθήστε μας στο facebook: